Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PREZIDENŢIALE 2014: La Penitenciarul Aiud, peste 670 de persoane private de libertate s-au înregistrat pentru a vota cu urna mobilă

Publicat

Penitenciar Aiud

Penitenciar AiudPeste 700 de persoane private de libertate de la Penitenciarul Aiud au drept de vot. Dintre acestea, numai 679 s-au înregistrat la conducerea unităţii pentru a-şi exercita dreptul de a vota la alegerile prezidenţiale de duminică. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Aiud, Nicoleta Mătărângă, până la ora 12.00, au votat 360 de deţinuţi.

Aceştia au avut la dispoziţie urna mobilă, în cluburile pentru activităţi educative din cadrul închisorii. Cei care şi-au exprimat intenţia de a vota se mai pot răzgândi dacă mai vor să pună ştampila de vot pe buletin.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Aiud, 360 de deţinuţi au votat până la ora 12.00 folosind urna mobilă. În total, şi-au comunicat intenţia de a participa la scrutinul pentru alegerile prezidenţiale, un număr de 679 de persoane aflate după gratii la penitenciar, în total cu drept de vot fiind un număr de 744 de deţinuţi.

La Penitenciarul Aiud execută pedepse privative de libertate peste 1000 de persoane, aproximativ jumătate din acestea având dreptul de a vota, conform deciziilor instanţelor judecătoreşti.

Purtătorul de cuvânt al MAI, subcomisar de poliție Monica Dajbog, a făcut precizări, duminică, referitor la votarea cu urna mobilă.

Prin intermediul urnei speciale votează și persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, persoanele deținute în baza unui mandat de arestare preventivă și persoanele față de care s-a dispus măsura arestului la domiciliu și cărora le-a fost respinsă cererea adresată instanței de a li se permite să voteze la secția de votare.

Dintre cele 462 de persoane față de care s-a dispus măsura arestului la domiciliu, 58 au solicitat instanței să voteze la secția de votare, fiind admisă cererea a 42 de persoane.

Inspectoratul General al Poliţiei Române va asigura măsurile necesare pentru a permite persoanelor aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv ale unităților de poliție să-și exercite dreptul de vot. Au depus cereri în acest sens 890 de persoane, la nivel naţional.

La Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Alba se aflau, duminică, 17 persoane private de libertate, din care două nu au drept de vot, iar un a refuzat să-şi exercite acest drept.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax