Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PREZIDENŢIALE | SCRISOARE de la un tânăr către bunicul său: „Ajută-mă cu un vot de încredere acordat mie, să arăt că nicăieri nu e ca acasă”

Publicat

pensionariDragă bunicule, 

Sunt eu, nepotul dumitale, pe care îl țineai pe genunchi și căruia îi zdrobeai nuci când eram prea mic pentru a o putea face. Sunt nepotul căruia îi țineai tot timpul o parte mică din pensie pentru a-i cumpăra dulciuri. Pe care l-ai învățat să mângâie animalele, să urce munții și să bea apa de izvor din călușul palmei. Ești copilăria mea și inima mea de copil. Ești locul meu bun și pur din lumea asta și așa vei fi mereu. 

A venit vremea să îți mai cer ceva. Să mă ajuți să îmbătrânesc și eu ca dumneata, aici în țară. Să respir și eu aerul curat de acasă, să mă joc cu nepoții vara în iarbă, să le arăt că nu e nicăieri ca acasă și să le spun povești seara despre cum ascultam și eu la rândul meu poveștile dumitale despre război și lumea de altădată.

Ajută-mă cu un vot. Un vot de încredere acordat mie, nu altcuiva. Un vot de încredere acordat țării ăsteia care merită mai mult decât i se oferă. Știu că sunt alții care îți promit pensie mai mare și tu tot la noi te gândești, că dacă ai avea mai mulți bani, ai avea de unde să ne dai si nouă, crede-mă că ne vom descurca și noi. Ignoră tot ce îți spun cei de la televiziuni, care manipulează adevărul pentru un ban în plus la salariu. Eu port o bucată din tine și duc mai departe învățămintele tale, ochii prin care am vazut lumea atâția ani.

Ai încredere în mine, cum am avut și eu atâția ani în dumneata. Nu vota promisiuni deșarte și minciuni vopsite în roșu, că doar dumneata îmi spuneai povești despre cum rușii v-au golit gospodăria de două ori, odată în război și a doua oară prin comuniști. Dumneata știi cel mai bine ce înseamnă Estul și cum am fost manipulați și furați în anii 40. Nu le mai da tot lor votul, ne-au furat destule voturi atâția zeci de ani și știi și dumneata că nu merită.

Votează pentru mine, bunicule. Votează de dreapta.

Sărut mâna,

Sergiu Andrei

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. jojo

    sâmbătă, 15.11.2014 at 15:26

    Sergiu Andrei mare papagal mai esti, tu chiar crezi ceea ce scrii ? Oare esti un adevarat roman sau un politruc care se ascunde in spatele cuvintelor ? Vai de noi ce josnici am ajuns, sa ne dam drept copii, sa ne fie dor de casa , etc. , dar oare pana acum unde ai fost Sergiu Andrei ? Nu ti-a pasat de buniul tau, de tara asta, de noi ceilalti, doar la tine te gandesti. Sper sa vina vremea cand „curvele” din politica se vor satura de carne si o sa le dea si romanilor o sansa. Oricum merg la vot, sper sa mergeti toti si sa votati cu inima nu cu ura,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax