Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prietenia dintre doi bărbați din Alba, terminată cu o tentativă de omor. Motivul, o ceartă mai veche pentru carnea din frigider

Publicat

Prietenia dintre doi bărbați din Meșcreac s-a terminat într-o baltă de sânge, cu peste 50 de zile de spitalizare pentru unul dintre ei, o tentativă de omor și cu ani buni de închisoare cu executare pentru altul.

Motivul a fost o ceartă mai veche, în care unul l-a atacat cu un cuțit pe altul, deoarece a crezut că i-a furat carnea din frigider.

După un timp, atacatorul s-a transformat în victimă, fiind bătut cu o bâtă până când aceasta s-a rupt din cauza intensității loviturilor.

Cei doi bărbați, Varga Z. și B.I, erau buni prieteni și, potrivit motivării Tribunalului Alba, relația dintre cei doi s-a răcit după o întâmplare petrecută la sfârșitul anului 2018.

Atunci, mai multe persoane se aflau în locuința lui B.I. și consumau băuturi alcoolice. La un moment dat, Varga Z. a ieșit din casă și a spus că se duce să își facă nevoile fiziologice. Când a văzut că prietenul de pahar nu se mai întoarce în casă, B.I. s-a dus să inspecteze situația.

CITEȘTE ȘI: Bărbat dintr-un sat din Alba, trimis în judecată pentru tentativă de omor. A bătut un consătean în fața unui bar

Bărbatul a observat că ușa de la frigider era deschisă, pe jos se afla gheață, iar Varga se afla în curte, cu o plasă în mână.

B.I a concluzionat că Varga i-a furat din frigider carnea, a luat un cuțit de pe masă și l-a atacat: l-a înjunghiat în membrul stâng și în zona lombară.

Pentru aceste fapte, B.I. a fost trimis în judecată pentru loviri sau alte violențe.

Timpul a trecut, cei doi bărbați s-au mai întâlnit prin sat, dar nu a mai avut loc nici un conflict.

Ziua tentativei de omor

În 22 martie 2019, cei doi bărbați se aflau într-un bar din comună și consumau băuturi alcoolice. B.I. l-a abordat pe Varga și i-a spus că a primit o ”hârtie” de la Judecătoria Aiud și că au timp 20 de zile să se împace.

Bărbații au băut și au discutat pe tema respectivă, dar Varga nu i-a oferit un răspuns clar lui B.I. dacă e dispus să se împace sau nu.

După ce barul s-a închis, cei doi au rămas pe terasa din fața localului. În jurul orei 21.50, potrivit motivării instanței din Alba, Varga l-a lovit pe B.I. cu piciorul în față.

” Victima a căzut în șanțul din fața barului, iar inculpatul a luat din apropiere o bâtă cu diametrul de aproximativ 7 centimetri, cu care a început să o lovească pe victimă în mod repetat și cu intensitate, vizându-i atât zone anatomice vitale ale corpului (cap și abdomen), cât și membrele inferioare.

În acel context, victima a încercat să-și apere capul, prin interpunerea membrelor superioare, fiindu-i astfel produse fracturi și leziuni traumatice specifice de apărare”, se arată în documentul citat.

Deși mai multe persoane au ieșit afară din locuințe și au strigat la Varga să nu îl mai lovească cu bâta pe bărbatul căzut pe jos, acesta nu s-a oprit decât în momentul când a auzit că unul dintre martori vorbește cu operatorii de la 112. Varga a aruncat bâta, care s-a rupt de la intensitatea loviturilor, iar el a fugit spre casă.

B.I. a avut nevoie de peste 50 de zile de îngrijiri medicale. Pentru fapta sa, la sfârșitul anului 2019, în 19 decembrie, Varga Z. a fost condamnat, de Tribunalul Alba, la 5 ani și o lună de închisoare pentru tentativă de omor și tulburarea liniștii publice.

De asemenea, a mai fost obligat să plătească suma de 7.904,89 lei cu titlu despăgubiri civile, reprezentând cheltuieli de spitalizare ale persoanei vătămate, către Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Decizia nu a fost definitivă și a putut fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia în termen de 10 zile de la comunicarea sentinței.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax