Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prietenia dintre doi bărbați din Alba, terminată cu o tentativă de omor. Motivul, o ceartă mai veche pentru carnea din frigider


Publicat

Prietenia dintre doi bărbați din Meșcreac s-a terminat într-o baltă de sânge, cu peste 50 de zile de spitalizare pentru unul dintre ei, o tentativă de omor și cu ani buni de închisoare cu executare pentru altul.

Motivul a fost o ceartă mai veche, în care unul l-a atacat cu un cuțit pe altul, deoarece a crezut că i-a furat carnea din frigider.

După un timp, atacatorul s-a transformat în victimă, fiind bătut cu o bâtă până când aceasta s-a rupt din cauza intensității loviturilor.

Cei doi bărbați, Varga Z. și B.I, erau buni prieteni și, potrivit motivării Tribunalului Alba, relația dintre cei doi s-a răcit după o întâmplare petrecută la sfârșitul anului 2018.

Atunci, mai multe persoane se aflau în locuința lui B.I. și consumau băuturi alcoolice. La un moment dat, Varga Z. a ieșit din casă și a spus că se duce să își facă nevoile fiziologice. Când a văzut că prietenul de pahar nu se mai întoarce în casă, B.I. s-a dus să inspecteze situația.

CITEȘTE ȘI: Bărbat dintr-un sat din Alba, trimis în judecată pentru tentativă de omor. A bătut un consătean în fața unui bar

Bărbatul a observat că ușa de la frigider era deschisă, pe jos se afla gheață, iar Varga se afla în curte, cu o plasă în mână.

B.I a concluzionat că Varga i-a furat din frigider carnea, a luat un cuțit de pe masă și l-a atacat: l-a înjunghiat în membrul stâng și în zona lombară.

Pentru aceste fapte, B.I. a fost trimis în judecată pentru loviri sau alte violențe.

Timpul a trecut, cei doi bărbați s-au mai întâlnit prin sat, dar nu a mai avut loc nici un conflict.

Ziua tentativei de omor

În 22 martie 2019, cei doi bărbați se aflau într-un bar din comună și consumau băuturi alcoolice. B.I. l-a abordat pe Varga și i-a spus că a primit o ”hârtie” de la Judecătoria Aiud și că au timp 20 de zile să se împace.

Bărbații au băut și au discutat pe tema respectivă, dar Varga nu i-a oferit un răspuns clar lui B.I. dacă e dispus să se împace sau nu.

După ce barul s-a închis, cei doi au rămas pe terasa din fața localului. În jurul orei 21.50, potrivit motivării instanței din Alba, Varga l-a lovit pe B.I. cu piciorul în față.

” Victima a căzut în șanțul din fața barului, iar inculpatul a luat din apropiere o bâtă cu diametrul de aproximativ 7 centimetri, cu care a început să o lovească pe victimă în mod repetat și cu intensitate, vizându-i atât zone anatomice vitale ale corpului (cap și abdomen), cât și membrele inferioare.

În acel context, victima a încercat să-și apere capul, prin interpunerea membrelor superioare, fiindu-i astfel produse fracturi și leziuni traumatice specifice de apărare”, se arată în documentul citat.

Deși mai multe persoane au ieșit afară din locuințe și au strigat la Varga să nu îl mai lovească cu bâta pe bărbatul căzut pe jos, acesta nu s-a oprit decât în momentul când a auzit că unul dintre martori vorbește cu operatorii de la 112. Varga a aruncat bâta, care s-a rupt de la intensitatea loviturilor, iar el a fugit spre casă.

B.I. a avut nevoie de peste 50 de zile de îngrijiri medicale. Pentru fapta sa, la sfârșitul anului 2019, în 19 decembrie, Varga Z. a fost condamnat, de Tribunalul Alba, la 5 ani și o lună de închisoare pentru tentativă de omor și tulburarea liniștii publice.

De asemenea, a mai fost obligat să plătească suma de 7.904,89 lei cu titlu despăgubiri civile, reprezentând cheltuieli de spitalizare ale persoanei vătămate, către Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Decizia nu a fost definitivă și a putut fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia în termen de 10 zile de la comunicarea sentinței.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cine este Dorin Albu, noul viceprimar al Sebeșului. Consilierii locali au ales alt liberal în locul lui Adrian Bogdan

Publicat

Dorin Albu este noul viceprimar al Municipiului Sebeș. În ședința publică din data de 4 august 2021, consilierii locali ai Municipiului Sebeș au ales noul viceprimar, au transmis reprezentanții primăriei, pe contul de Facebook al instituției.

Liberalul Dorin Albu reprezintă Lancrămul în Consiliul Local al Municipiului Sebeș din anul 2008.

Noul viceprimar al Sebeșului are 40 de ani, a absolvit Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe Economice, secția Finanțe – Asigurări, în anul 2003, iar în 2007 a absolvit Universitatea „Spiru Haret”, Facultatea de Drept.

Începând cu anul 2010, Dorin Albu este membru activ al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), filiala Alba.

Dorin Albu este director economic al unei societăți agricole cu sediul în Lancrăm, activitate la care va renunța pentru a se alătura echipei coordonate de primarul Dorin Nistor la Primăria Municipiului Sebeș.

A fost nevoie de un alt viceprimar la Sebeș după ce primarul Dorin Nistor a intrat în conflict cu Adrian Bogdan, care îndeplinea până nu demult această funcție.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum a luat ființă prima plantație de lavandă la Șpring, la marginea unui teren plin de gunoaie. Povestea, relatată de primar

Publicat

La Șpring a luat ființă prima plantație de lavandă, la marginea unui teren altădată plin de gunoaie. 

Povestea este spusă pe contul ei de Facebook, de primarul comunei, Iulia Stănilă.

”Acum câteva luni m-a sunat prietena mea și mi-a spus că vrea să investească în satul ei natal, Vingard, din dragoste pentru fetița ei, natură și flori.

Lângă terenul unde voia să facă investiția erau depozitate gunoaie, am rezolvat problema, ea a investit bani, timp, energie și așa a luat naștere prima cultură de lavandă din comuna Șpring.

Astfel, o tânără cu viziune a reușit să lase în urmă flori…

Cei care doriți în casă miros delicat de lavandă puteți apela cu încredere la Viorica Cristina Ciuca-Jinar – #LuliLavander

Sunt sigură că munca ei va avea cele mai frumoase rezultate!” a scris pe contul ei de Facebook, cea mai tânără șefă a unei administrații din Alba, Iulia Stănilă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Pilotul unei aeronave TAROM a leșinat, pe aeroportul Otopeni. Pasagerii, în siguranță

Publicat

tarom wikipedia

Pilotul unei aeronave Tarom, de pe ruta Amsterdam-București, a leșinat pe Aeroportul Otopeni, fiind ajutat de către echipajul medical.

Cursa aeriană a sosit în siguranță pe Aeroportul Otopeni, la ora 15.30, toți pasagerii fiind debarcați fără probleme, au declarat surse din cadrul aeroportului, pentru G4Media.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Autostrada Sebeș-Turda. Ministrul Drulă: Se toarnă ultimul strat de asfalt pe lotul 2, finalizat în procent de 90%

Publicat

Se așterne ultimul strat de asfalt pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș -Turda, iar stadiul lucrărilor ajunge la 90%, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook. 

”Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda este unul dintre proiectele prioritare pentru România.

Pe cei 24,2 km ai tronsonului – de la Pârâul Iovului la Aiud – a început turnarea covorului final de asfalt” a scris acesta.

În prezent se mai lucrează la montarea de parapete, la spațiile de servicii, la sistemul de scurgere a apelor, iar la viaductul peste calea ferată de la Teiuș se execută ultimele umpluturi.

”Facem toate eforturile să ne asigurăm că antreprenorul își respectă graficele asumate, astfel încât anul acesta să circulăm pe întreaga autostradă Sebeș-Turda” a dat asigurari Drulă.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate