Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Prietenie fără bariere”: Elevi din clasele a VI-a şi a IV-a de la Şcoala „Ion Agârbiceanu” au vizitat preşcolarii de la Casa de Tip Familial „Sf. Maria”

Publicat

scoala nr 6 Elevi din clasele a VI-a B şi a IV-a C de la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, împreună cu profesorii coordonatori Negrescu Elena şi Hang Mariam au vizitat preşcolarii de la Casa de Tip Familial „Sf. Maria”. Vizita face parte din proiectul, „Prietenie fără bariere” din care fac parte elevii de la Şcoala nr.6 „Ion Agârbiceanu” şi de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă. Se doreşte participarea la activităţi extracurriculare în vederea relaţionării dintre elevii de la şcoala de masă şi elevii cu dizabilităţi.

Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” condusă de Nicolae Andron şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, director prof. Florea Adrian, au semnat un acord de parteneriat educaţional cu numele „Prietenie fără bariere” pentru anul şcolar 2014 – 2015. Are ca scop ”realizarea de activităţi extracurriculare în vederea relaţionării dintre elevii de la şcoala de masă şi elevii cu dizabilităţi”.

În cadrul acestui proiect elevi de la şcoala „Ion Agârbiceanu”, din clasele a VI-a B şi a IV-a C au fost în vizită la preşcolarii de la un centru din Alba Iulia. La Casa de Tip Familial „Maria” funcţionează o grupă de preşcolari, coordonată de prof. Cristina Leneschi şi o clasa I, coordonată de prof. Sorin Petropulos. Colaboratorii acestui proiect sunt prof. Oaida Roxana şi psihologul Câmpean Cristina.

„O astfel de vizită poate fi o lecţie de viaţă pe care cred că toţi am înţeles-o. Cei mai mulţi copii din ziua de azi vor telefoane moderne, haine de firmă şi excursii în locuri extravagante. Nu prea se gândesc la alţii, în afară de ei… Copiii pe care i-am cunoscut nu fac discriminări şi nu te compară cu alţii. Nu îşi doresc lucruri de valoare. În primul rând îşi doresc nişte părinţi care să-i iubească, apoi nişte prieteni”, a spus Bianca Lăpăduş.

„La Casa de Tip Familial Maria am întâlnit copii de toate vârstele, care erau cuminţi, prietenoşi, inteligenţi. Am rămas profund impresionaţi de ei. Deşi au diverse probleme de sănătate, i-am găsit cu zâmbetul pe buze. Am povestit cu ei, ne-am jucat, am cântat împreună. După această vizită am înţeles un lucru important: nu trebuie să marginalizăm persoanele cu probleme de sănătate, ci trebuie să le ajutăm cum putem”, aceasta este impresia elevului Traian Ursaleş, în urma vizitei.

Pentru Mihai Dăscălescu „a fost o experienţă de neuitat. Acolo am învăţat că nu toţi oamenii sunt la fel, că trebuie să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce avem şi niciodată să nu râdem de cei care nu sunt ca noi, fie că au o boală fizică sau psihică”.

Miruna Coman spune că a trăit cea mai mare emoţie, pentru că „erau copii buni, care nu aveau nicio vină. Copii abandonaţi, cu anumite probleme de sănătate, dar bucuroşi de viaţa pe care o au …M-au impresionat până la lacrimi atât pe mine, cât şi pe colegii mei”.

Acest proiect este benefic deoarece într-o societate care impune uneori anumite bariere de ordin psihic, cultural sau social, relaţionarea presupune depăşirea unor astfel de bariere şi acceptarea semenilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax