Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Prietenii lui Prichindel. Să învățăm împreună”. Informaţii utile, oferite la începutul spectacolelor

Publicat

Teatrul de Păpuşi Prichindel Alba Iulia

Teatrul de Păpuși ”Prichindel” dă startul unui nou proiect, începând cu luna martie. ”Prietenii lui Prichindel – Să învățăm împreună” va oferi informații utile copiilor, școlarilor și preșcolarilor, pornind de la ideea că teatrul este instituție care contribuie la educația celor mici, nu numai prin spectacolele pe care le oferă.

Obiectivele propuse sunt legate de igienă corporală, alimentație sănătoasă, educație civică, deprinderea de a fi responsabil și de protejarea mediului înconjurător. Proiectului se alătură specialiști în materie de sănătate sau protecție și educație civică. Astfel, parteneri în acest demers educațional sunt: Direcția de Sănătate Publică Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

Înainte de fiecare spectacol pe care teatrul îl oferă celor mici vor fi alocate 10 minute pentru unul din subiectele menționate mai-sus. Astfel, într-un mediu plăcut și primitor, copiii pot învăța, de la un medic specialist cum să se spele corect pe dinți sau care sunt alimentele hrănitoare și sănătoase care le sunt la îndemână, iar de la un ofițer de poliție cum să traverseze strada sau cum să se ferească de persoane necunoscute.

Sunt doar câteva exemple, spectrul educațional fiind unul mult mai larg, transmit reprezentanţii teatrului.

Este un proiect-pilot, ce ar urma să fie extins la nivelul judeţului, în următorii ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax