Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PRIMA CASĂ 2015: Guvernul vrea să aloce 2,5 miliarde lei pentru programul pentru locuinţe, în acest an

Publicat

locuinte insiruite ANL În 2015, Guvernul intenționează să aloce 2,5 miliarde lei pentru programul “Prima Casă”. Plafonul va fi suplimentat cu sumele nealocate sau neutilizate din plafonul pe 2014, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

“Suma reprezentând diferența rămasă neutilizată și/sau nealocată din anul 2014 urmează să fie publicată pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice și al Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) în cel mult 5 zile de la data publicării Hotărârii în Monitorul Oficial”, se menționează în proiectul de Hotărâre.

Programul “Prima Casă” a fost implementat la nivelul anului 2009, când piața imobiliară era blocată din cauza crizei. În prezent, garanțiile pentru creditele destinate achiziției sau construcției de locuințe în cadrul Programului se acordă numai în lei, de către finanțatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat în cadrul etapelor anterioare.
Până în prezent, în cadrul programului au fost acordate circa 130.000 de garanții, pentru finanțări în valoare de 2,525 miliarde de euro, respectiv 10,985 miliarde de lei, din care 31% reprezintă valoarea garanțiilor destinate achiziției de imobile construite între anii 2008-2014. În tot acest timp, au fost executate 312 garanții, reprezentând o rată de default de 0,2%.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax