Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Prima Casă” 2017: Maxim istoric al solicitărilor de garantare. Peste 500 de cereri, zilnic

Publicat

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) înregistrează în această perioadă un număr semnificativ de solicitări de accesare a programului “Prima Casă”. De altfel, din statisticile FNGCIMM, programul a atins un maxim istoric al solicitărilor de garantare.

Sunt înregistrate zilnic peste 500 de noi solicitări, “Prima Casă” devenind cel mai accesat program guvernamental gestionat de FNGCIMM.

Fondul îi anunţă pe potențialii beneficiari că există suficiente fonduri pentru emiterea garanțiilor aferente dosarelor aprobate de către finanțatori.

”Anul 2017 se distinge prin concentrarea solicitărilor de garantare pe o perioadă mai scurtă de timp față de anii anteriori, ceea ce a influențat fluxul operațional zilnic, într-o măsură semnificativă: înregistrăm un număr de peste 7.000 de dosare aflate în diferite stadii de analiză, iar numărul de noi solicitări pe care le înregistrăm zilnic, depășeste 500. Acest lucru reprezintă o provocare pentru echipa FNGCIMM, care face eforturi însemnate pentru soluționarea cererilor în cel mai scurt timp”, precizează reprezentanţii instituţiei.

FNGCIMM a suplimentat numărul de angajați implicați în toate etapele procesului de analiză și a extins programul de lucru, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Din anul 2009, până acum, peste 200.000 de români au reuşit să cumpere case prin acest program.

Suma alocată de Executiv anul acesta este de 2 miliarde şi jumătate de lei, la care se adaugă cele 175 de milioane rămase de anul trecut.

Cei care intră în Programul Prima Casă pot luat împrumuturi de cel mult 57.000 de euro pentru locuinţe vechi şi 66.000 pentru cele noi.

Garanţia oferită de stat pentru bănci este de 40% din preţul unei locuinţe vechi şi 60% din cele noi.

surse: fngcimm.ro, realitatea.net, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax