Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PRIMA CASĂ: Avansul pentru creditele acordate prin program ar putea creşte. Noi condiţii, luate în calcul de autorităţi

Publicat

prima casa Autorităţile iau în calcul majorarea avansulului pentru creditele prin programul “Prima Casă”, peste nivelul de 5%, cât este acum. Varianta este luată în discuţie având în vedere cererea foarte mare pentru creditele din acest program şi faptul că unele bănci au stabilit avansuri de peste 30 la sută pentru împrumuturi ipotecare, după intrarea în vigoare a Legii dării în plată.

Oficialii Fondului de Garantare, instituţia care reprezintă statul în contractele de creditare Prima Casă, spun că programul ar putea continua în alte condiţii.

„Încercăm să direcţionăm cererea foarte mare către acele persoane care au nevoie de ajutor şi se va concentra pe avans discuţia, pentru că este discutabil dacă cu un avans de 5% este bine şi normal să ai acces la un credit pe termen de 30 de ani, în condiţiile în care în alte ţări produse similare au avansuri de peste 20%. Discuţiile sunt în derulare, se realizează o analiză, încă nu s-a stabilit o concluzie”, a declarat Simona Mureşan, director în cadrul Fondului de Garantare.

Anul acesta, cererea pentru creditele Prima Casă a explodat pe fondul discuţiilor despre legea dării în plată. Fondurile alocate iniţial, de circa 1,6 miliarde de lei, s-au epuizat rapid. La începutul acestei luni, statul a alocat alte 500 de milioane de lei, din care 130 de milioane de lei s-au acordat deja, iar restul banilor abia ajung pentru dosarele în derulare.

Însă dacă avansul va fi mărit pentru Prima Casă, este posibil ca interesul pentru program să scadă. Specialiştii în credite spun că dacă avansul ar creşte la 20% de exemplu, unii tineri nu şi-ar mai permite să ia astfel de credite.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax