Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Prima casă” pentru românii din străinătate: Creditele pot fi accesate şi de cei care vor să-şi construiască locuinţe în ţară

Publicat

locuinte insiruite ANL Programul „Prima Casă” va putea fi folosit şi pentru construcţia unei locuinţe în România, nu doar pentru achiziţionarea uneia deja construite, în cazul românilor care au permis de muncă şi de şedere în străinătate. Decizia a fost luată marţi, de Guvern.

„Un accent care s-a pus astăzi este ca acest tip de credit să fie accesibil şi pentru cei care doresc să-şi construiască o casă, nu cum se practică în mod obişnuit, să-şi cumpere un apartament, după logica simplă că românii din străinătate care eventual vor să-şi facă o locuinţă în România preferă să-şi facă o casă, decât să-şi cumpere un apartament într-un bloc existent”, a anunţat la finalul şedinţei purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă.

Până la sfârşitul anului, pentru acest program au fost alocate 25 de milioane de lei.

Programul Prima Casă a fost lansat în anul 2009. Până în prezent au fost acordate 123.922 garanţii, din care 31% destinate achiziţiei de imobile construite între anii 2008 şi 2013. Valoarea medie a finanţărilor accesate în cadrul programului este de 38.210 euro.

Luni, premierul Victor Ponta a declarat că românii din Diaspora care se stabilesc în ţară ar putea să nu fie interesaţi de Programul „Prima Casă”, deoarece nu doresc achiziţionarea unei locuinţe deja existente, ci să îşi construiască propria locuinţă, motiv pentru care programul trebuie făcut mai eficient.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax