Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Prima Casă”: Românii s-au grăbit să ia credite prin program, în acest an. Fondurile ar putea fi epuizate în curând

Publicat

casa, inchiriere, chirieÎntr-o lună de la startul programului “Prima Casă” în acest an, două mari bănci au terminat deja fondurile. Au mai rămas bani pentru aproximativ 7000 de credite, ce s-ar putea epuiza rapid, în cel mult trei săptămâni. Românii s-au grăbit să ia împrumuturi prin programul cu garanţii de la stat, îngrijoraţi că programul nu va mai continua.

Pentru programul “Prima Casă”, au mai rămas 630 de milioane de lei, potrivit datelor obţinute de Digi24 de la Fondul de Garantare. Prin urmare, băncile mai pot da credite “Prima Casă” în valoare totală de de 1,2 miliarde lei.

Vezi şi „Prima casă”: Plafonul de 1,69 miliarde lei a fost alocat în întregime, iar băncile au la dispoziţie sumele pentru 2016. Precizări de la Ministerul Finanţelor

Bancherii spun că au primit foarte multe cereri în această perioadă şi că finalizează zeci de aplicaţii pe zi.

Clientul are şanse maxime să obţină banii pentru credit dacă dosarul său a ajuns la Fondul de Garantare. Se complică situaţia pentru cei care au actele în analiza bancherilor, pentru că, dacă banca epuizează fondurile, intră pe liste de aşteptare până la o nouă alocare.

Românii s-au înghesuit să ia un credit cu sprijin de la guvern speriaţi că programul Prima Casă nu va mai continua şi că băncile vor cere un avans de 40% la împrumuturile imobiliare obişnuite. La „Prima Casă”, avansul este de 5%, iar dobânzile cele mai mici, de sub 4% pe an.

În fiecare zi la Fondul de Garantare a Creditelor ajung 460 de astfel de dosare pentru credite Prima Casă. În urmă cu trei săptămâni, ritmul era mai redus, erau analizate în fiecare zi 370 de dosare.

Cererea pentru creditele “Prima Casă” a crescut şi pentru că, anul acesta, plafonul de garanţii a fost de 1,7 miliarde de lei, cu 30% mai puţin faţă de 2015. Asta înseamnă un total de circa 20 de mii de beneficiari.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax