Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prima Casă: Solicitările de garantare, la un maxim istoric. Aproape 6.800 garanții în valoare de 555 milioane lei, acordate de la începutul anului

Publicat

prima casa Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a acordat, de la începutul anului 2015, aproape 6.800 garanții, în valoare de 555 milioane lei, acestea susținând credite de peste 1,11 miliarde de lei pentru Programul ”Prima Casă”, iar valoarea medie a finanțării accesate a fost de aproximativ 165.000 lei, informează, marți, instituția.

Programul Prima Casă este cel mai popular program guvernamental gestionat de FNGCIMM SA, statisticile și analizele realizate confirmă faptul că acest program continuă să înregistreze o evoluție ascendentă. Programul Prima Casă poate fi considerat un indicator al încrederii românilor în viitor și a faptului că rezultatele macroeconomice, evoluția pozitivă a economiei României, devin vizibile la nivelul întregii societăți. Solicitările de garantare au crescut, în primele patru luni din 2015 cu aproximativ 30 % față de aceeași perioadă a anului trecut’, se arată într-un comunicat al FNGCIMM, remis AGERPRES.

Ritmul mediu al solicitărilor de garantare primite, în ultima perioadă, de FNGCIMM, este de 220 solicitări pe zi, față de 120 solicitări/zi, cât se înregistrau în aceeași perioadă a anului trecut. De la debutul programului, începând cu anul 2009, FNGCIMM SA a acordat aproape 139.000 de garanții, în valoare de circa 11,6 miliarde lei, pentru credite accesate în valoare de circa 23 miliarde lei.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituție financiară nebancară, cu capital de risc, înființată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări, prin acordarea de garanții pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum și creării și susținerii de locuri de muncă, funcționând ca o societate comercială pe acțiuni, cu acționar unic statul român, sub supravegherea prudențială a Băncii Naționale a României. Garanția FNGCIMM este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax