Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prima condamnare în dosarul înşelăciunilor cu vacanţe exotice. Închisoare cu suspendare şi daune civile de peste 50.000 de lei

Publicat

judecart

tribunal albaTribunalul Alba a pronunţat prima decizie în dosarul înşelăciunilor cu pachete turistice false. Radu şi Elena Iancu au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare. Cei doi au fugit din ţară cu banii încasaţi pentru excursii în anul 2014.

După aproape doi ani de judecată, Tribunalul Alba s-a pronunţat, în 21 noiembrie 2016. Elena Iancu a fost condamnată la pedeapsa rezultantă de 2 ani de închisoare cu suspendare cu suspendare condiţionată pe o perioadă de 4 ani, pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. Tribunalul Alba a mai dispus ca inculpata să plătească, în solidar cu societatea Everest Trading SRL Alba Iulia (agenţie de turism în prezent inactivă) daune civile în valoare de aproape 50.000 de lei, către mai multe părţi civile. De asemenea, a admis în parte acţiunea civilă formulată Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba şi a obligat pe Elena Iancu, în solidar cu partea responsabilă civilmente Societatea Everest Trading SRL, să plătească părţii civile suma de 6.898 lei, reprezentând impozit pe profit, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii în condiţiile Codului de procedură fiscală, până la data achitării debitului principal.

Soţul acesteia, Radu Iancu a primit 8 luni de închisoare cu suspendare condiţionată pentru înşelăciune.

Prejudiciul calculat iniţial de procurori depăşea 250.000 de lei din care peste 160.000 lei a reprezentat suma cu care au fost înşelate câteva zeci de familii din Alba cu excursii inexistente. Banii au fost încasaţi personal de cei doi soţi care, ulterior, au fugit din ţară. Elena Mihaela Iancu şi Radu Iancu au primit în aprilie 2014 mandate de arestare preventivă în lipsă. Femeia a fost găsită în Anglia de unde a fost extrădată la începutul anului 2016. Mandatul de arestare emis pe numele inculpatului nu a fost pus încă în executare. În dosar sunt 31 de părţi civile şi 4 părţi vătămate, reprezentând persoane care au cumpărat excursiile şi nu au mai beneficiat de serviciile turistice. Agenţia de turism implicată este Everest Travel SRL Alba Iulia unde este administrator şi asociat Elena Mihaela Iancu.

Radu Iancu a fost şef la Serviciul Public de Paşapoarte Alba timp de trei ani şi ulterior angajat IGPR. În această perioadă, a reuşit să convingă poliţişti şi magistraţi să cumpere vacanţe cu destinaţii exotice, soţia sa încasa banii, iar clienţii rămâneau doar cu sumele plătite.

Infracţiunile au avut loc în perioada 2011 – 2012. Firma Everest Travel SRL a fost declarată inactivă din 2012.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax