Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prima conferință pastoral – misionară din această toamnă. Discuții despre necesitatea pregătirii preoților pentru misiune

Publicat

DSCN9860 Joi,  începând cu ora 10.00, în Aula Mare a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc prima conferință pastoral – misionară din această toamnă. La eveniment au luat parte preoți și reprezentanți ai așezămintelor monahale din protopopiatele Alba Iulia și Sebeș. Întâlnirea a început cu o slujbă de Te-Deum, urmată de lucrările propriu-zise ale conferinţei, prezidate de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

A doua conferința semestrială din acest an a abordat o temă actuală, Duhovnicia și Cultura – temelii pentru o slujire sacerdotală dinamică și rodnică. Au fost discutate subiecte despre necesitatea pregătirii continue a preoților pentru misiune. În cadrul conferinței a fost recapitulată pregătirea duhovnicească a sfinților slujitori prin rugăciune – ozonul vieții interioare și spovedanie – reașezarea în sfințenia baptismală, dar și necesitatea lecturilor duhovnicești, a angajamentului moral total și a cultivării relațiilor sufletești cu oamenii duhovnicești.

De asemenea, s-a insistat asupra pregătirii culturale neîncetate a păstorului sufletesc prin lecturi diverse, prin actualizarea cunoștințelor din domeniul psihologiei și pedagogiei, prin perfecționarea continuă în cadrul cursurilor pentru obținerea gradelor profesionale și prin participarea la diferite evenimente culturale din comunitate.

Conform Statului de Organizare şi Funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, la nivelul întregii ţări, în fiecare an se organizează două conferinţe preoţeşti semestriale, în cadrul cărora sunt tratate atât teme elaborate şi propuse de Sfântul Sinod, cât și subiecte stringente pentru eficientizarea misiunii pastoral – misionare şi progresul duhovnicesc al preoţilor şi credincioşilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax