Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Prima creșă din mediul rural din Alba stă cu lacătul pe ușă: Părinții din localitate sunt revoltați. Ce explicații are primarul

Publicat

Creșa de la Galda de Jos sau cum era anunțată la începutul construcției, prima creșă din mediul rural din județul Alba, stă cu lacătul pe ușă, chiar dacă construcția a fost finalizată. 

În 2020, autoritățile locale anunțau că în cel mult un an, acesta va fi plină de nou născuții localității, dar și de bebelușii din satele aparținătoare. Însă, la sfârșit de 2022, creșa încă nu este deschisă. 

Cititori ai ziarului alba24.ro au semnalat acest aspect. Aceștia spun că deși clădirea a fost recepționată, încă nu a fost dată spre folosință. Un cititor al ziarului a precizat că are copil mic și că trebuie să îl ducă la creșă în Alba Iulia, deși în localitate este o clădire nouă, modernă, dar care încă nu a fost dată în folosință.

Cum și la Alba Iulia numărul locurilor la creșele de stat este limitat, acesta trebuie să își ducă copilul la o creșă privată, unde costul se ridică la 70 de lei pe zi.

Mai trebuie calculat și trasportul zilnic din Galda de Jos, până la Alba Iulia și înapoi și costul zilnic devine unul mai ridicat.

Construcția creșei a fost anunțată în 2017, o investiție pe fonduri europene. După cinci ani, clădirea a fost ridicată, dar încă nu a fost deschisă.

Ce spune primarul comunei Galda de Jos, Romulus Raica

Primarul comunei Galda de Jos, Romulus Raica, a declarat pentru reporterii alba24.ro, că încă se așteaptă avize de la Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din Alba.

Apoi după ce va obține avizele va începe procedurile de angajare, undeva la 10 – 12 angajați a mai precizat acesta.

Romulus Raica a mai explicat că motivul pentru care creșa nu a fost deschisă este acela că nu deține încă toate autorizațiile de mai sus.

Însă, potrivit reprezentanților DSP Alba, avizul de la instituție pentru creșă a fost emis în data de 20 aprilie 2022.

De asemenea, reprezentații DSV Alba au precizat că în urmă cu câteva luni un inspector al instituției a fost în inspecție și a concluzionat că se îndeplinesc condițiile pentru funcționare. Însă primăriei îi lipsește de la dosarul de avizare un document, cel pentru alimentație publică, document care poate fi obținut în urma unei ședințe de consiliu local.

Primarul Raica mai susține că activitatea în cadrul creșei va începe undeva în anul 2023.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax