Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Prima de carieră profesională pentru personal nedidactic. Când vor fi alimentate cardurile beneficiarilor cu suma de 500 de lei

Publicat

Prima de carieră profesională pentru personal nedidactic. Suma de 500 de lei va fi disponibilă pe toate cardurile beneficiarilor până la finalul acestei săptămâni.

Este vorba despre prima la care are dreptul personalul nedidactic din școli și grădinițe.

Ordonanța de urgență nr. 58/2023 prezenta, ca termen pentru virarea banilor, octombrie 2023.

”Sperăm ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, noi să încărcăm toate cardurile cu prima de carieră profesională”, au declarat pentru Edupedu.ro reprezentanți ai Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene.

Termenul ”personal nedidactic” din textul OG 58/12 iunie 2023 a fost înlocuit cu ”personal administrativ”.

La categoria personal administrativ intră secretarii, contabilii, administratorii, dar și paznici, mecanici, îngrijitori, fochiști.

Prima de carieră profesională: cum pot fi folosiți banii

Prima de 500 de lei poate fi utilizată pentru o singură categorie de cheltuieli. Nu este condiționare privind urmarea unui curs de pregătire profesională.

Personalul administrativ din învăţământul preuniversitar/universitar aflat în activitate în anul şcolar 2022 – 2023 beneficiază de:

  • o primă de carieră profesională pe suport electronic
  • acordată sub formă de cursuri de pregătire profesională, pentru a asigura desfăşurarea activităţilor educaţionale desfăşurate în unităţile de învăţământ de stat în condiţii calitative cât mai bune
  • precum şi pentru alte categorii de cheltuieli necesare desfăşurate în sprijinul activităţii educaţionale
  • în limita unui plafon anual de 500 lei net/an şcolar/universitar, suportată din Programul Educaţie şi Ocupare 2021 – 2027, în limita bugetului disponibil, se arată în ordonanța ce a modificat regulile anterioare.

Cardurile se pot folosi

  • fie pentru cursuri de pregătire profesională
  • fie pentru cheltuieli necesare susținerii activității educaționale, inclusiv kituri, dacă este cazul, de pregătire profesională (bunuri materiale necesare pentru procesul de învățământ)

Ministerul Educației stabilește prin act administrativ tipologia și necesarul de cursuri de pregătire profesională pentru personalul administrativ pentru fiecare an școlar/universitar. Le comunică Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ministerul Educației stabilește și alte categorii de cheltuieli care sunt necesare pentru a susține activitatea didactică, inclusiv kituri de pregătire profesională.

Prima de carieră profesională: beneficiari

Ar urma să beneficieze de acești bani 64.000 de persoane din categoria personal administrativ, angajați în activitate în anul școlar 2022-2023.

Măsura de susţinere a carierei profesionale pe suport electronic este valabilă o perioadă de un an de la data alimentării suportului electronic, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax