Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prima demisie din Guvernul Grindeanu: Florin Jianu a renunţat la funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

Publicat

florin jianu Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu a anunţat, joi dimineaţă, că demisionează din Guvern. „Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume”, a scris pe pagina de Facebook. El a mai spus că a luat decizia să demisioneze luni seara, dar a așteptat ca Guvernul să repare greșeala.

Florin Jianu nu este membru PSD. El a fost presedinte al Consiliului Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), o organizație patronală din sectorul IMM-urilor, înainte de a fi numit ministru pentu Mediul de Afaceri. Jianu a mai fost ministru delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri și Turism în Cabinetul Ponta III, în perioada martie-decembrie 2014.

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!”, a scris Florin Jianu.

„Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept. Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciuna!”, a continuat el.

Acesta mai adaugă că nu vrea ca demisia sa să fie folosită în scop politic „de o parte sau de alta”.

„E un război pe care nu îl împărtășesc și pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenta guvernare și care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD și in a căror bună credință și putere de lupta, îmi pun în continuare speranța de a restaura ce poate și trebuie a fi restaurat: Competenta și cinstea!”, a punctat Jianu.

El mai spune că „România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!”

Florin Jianu mai spune că mediul de afaceri are nevoie de „predictibilitate și stabilitate”, care „trebuie restabilitate urgent”.

„Mă gândesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduşi de mine, oameni oneşti, sinceri şi atât de dornici de schimbare. Fiţi puternici şi ţineţi drumul drept!”, a mai scris acesta.

Florin Jianu adaugă că, într-o lună cât a fost ministru, a adoptat mai multe acte normative, printre care „Programul România Start-up Nation, Programul de Internaţionalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI” și că a construit „un buget solid pentru 2017, cu creşteri semnificative pentru finanţarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai mulţi bani pentru programe decât în 2016), buget gata să fie implementat şi nu în ultimul rând am reuşit o premieră pt România post-decembristă: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate şi sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare.”

„Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume! Îi rog pe cei tentaţi să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură a incită, să se abţină. Sunt şi rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat. Nu voi ieşi în mass-media pentru declaraţii şi va rog să respectaţi această dorinţa. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarăşi, liniştiţi, în această ţară.”, mai apreciază el.

„Am pregătit acest mesaj încă din seară celebrei şedinţe de guvern, am amânat însă decizia sperând că gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greşit conceptual dar şi pe cei care au acţionat, să aibă onoarea de a îşi repara ‘eroarea’ şi să ne continuăm liniştiţi activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util”, și-a încheiat Florin Jianu mesajul.

Foto: facebook

sursa: digi24.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax