Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Prima didactică pentru profesori: când vor fi distribuite majoritatea cardurilor și perioada în care vor fi încărcate

Publicat

Majoritatea cardurilor pentru prima didactică vor fi distribuite în această săptămână. Livrarea acestora a început din 20 octombrie, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Detalii despre calendarul distribuirii cardurilor au fost date de către reprezentanții Poștei Române, pentru edupedu.ro.

Marți și miercuri vor fi distribuite cele mai multe carduri pe care va fi virată prima didactică de 1.500 de lei. Iar până la finalul săptămânii ar urma să fie livrate toate cardurile.

Potrivit MIPE, „distribuția și încărcarea cardurilor pentru tot personalul din Educație are loc în perioada 20-27 octombrie.”

Prima didactică și cea profesională. Cum se acordă

Prima de carieră didactică este pentru profesori în activitate în anul școlar 2022-2023, este în valoare de 1500 lei net și se acordă într-o singură tranșă, în octombrie.

Are drept scop susținerea cadrelor didactice în eforturile acestora pentru îmbunătățirea continuă a competențelor educaționale și obținerea de performanțe școlare/universitare în procesul educațional.

Prima de carieră profesională este pentru personalul administrativ (nedidactic), este în valoare de 500 lei net și se acordă într-o singură tranșă, în octombrie.

Prima se acordă sub formă de cursuri de pregătire profesională, pentru a asigura desfăşurarea activităţilor educaţionale desfăşurate în unităţile de învăţământ de stat în condiţii calitative cât mai bune, precum şi pentru alte categorii de cheltuieli necesare desfăşurate în sprijinul activităţii educaţionale participării la cursuri de pregătire profesională, dar și pentru acoperirea unor nevoi didactice individuale.

Prima de 1500 de lei – cheltuieli ce pot fi decontate

  • cheltuieli privind cursurile de pregătire profesională, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora
  • cheltuieli pentru echipamente IT
  • cheltuieli privind cărți de specialitate, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora
  • un procent de până la 30% din valoarea nominală a primei de carieră didactică pentru acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice

Prima de carieră profesională – cheltuielile eligibile

  • cursuri de pregătire profesională, pentru a asigura desfășurarea, în condiții calitative cât mai bune, a activităților educaționale derulate în unitățile de învățământ de stat
  • alte categorii de cheltuieli necesare desfășurate în sprijinul activității educaționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax