Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prima etapă din campania „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor” s-a încheiat. Aproape 500 de elevi din Alba au luat parte la orele de informare

Publicat

pol

În perioada noiembrie 2012 – martie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii derulează campania de prevenire a violenţelor în rândul tinerilor cu vârsta între 15-17 ani intitulată „ Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor”. La sfârșitul campaniei, elevii care au beneficiat de informare vor putea participa la concursul național de eseuri intitulat „Eseul meu aniviolență”, iar materialul câștigător va fi distribuit la toate unitățile de învățământ implicate.

Campania a fost iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, iar, la nivelul judeţului Alba, până în prezent au fost derulate activităţile cuprinse în primul modul.

Astfel, în perioada noiembrie-decembrie, au fost desfăşurate 18 întâlniri cu elevii claselor IX-XI de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din municipiul Alba Iulia, în cadrul cărora tinerii au putut viziona filmul educativ „Cheia e la tine!”, ce prezintă cazuri concrete ale unor deţinuţi aflaţi în Penitenciarul pentru minori din Craiova şi în Penitenciarul pentru femei Târgşor. Această activitate a fost urmată de dezbateri legate de consecinţele juridice şi sociale ce decurg din adoptarea unor comportamente antisociale.

La aceste întâlniri au luat parte peste 490 de elevi, ce au fost însoţiţi de cadre didactice.

În perioada ianuarie-februarie, elevii beneficiari ai activităţilor de informare vor putea participa la concursul naţional de eseuri intitulat „Eseul meu antiviolenţă!”.

Eseul câştigător va fi premiat şi multiplicat în vederea expunerii acestuia în incinta tuturor unităţilor de învăţământ implicate, la nivel naţional, în această campanie, activitate ce se va desfăşura în luna martie 2013.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax