Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prima iniţiativă legislativă a deputatului de Alba Florin Roman, ales vicelider al grupului PNL: acces pentru tinerii absolvenţi la posturi din sectorul public


Publicat

florin romanDeputatul de Alba, Florin Roman, a prezentat prima sa iniţiativă legislativă. Doreşte să vină în sprijinul tinerilor absolvenţi de facultate, pentru a avea acces la posturi din sectorul public.

„Azi am pus în dezbaterea grupului prima iniţiativă legislativă legată de accesul pe piaţa muncii în sectorul bugetar al tinerilor absolvenţi de facultate, care în prezent sunt discriminaţi. Practic, ei nu pot participa la niciun concurs în sectorul public, întrucât, ca absolvenţi, nu au vechime. Şi uite aşa, de pe băncile facultăţilor, intră direct în şomaj, piaţa privată fiind supra-aglomerată cu salariaţi cu studii superioare. E doar începutul”, a declarat Florin Roman, pentru Alba24.ro.

Tot marţi, deputatul de Alba a fost ales vicelider al grupului PNL din Camera Deputaţilor. Reamintim că Roman a preluat, de la sfârşitul anului trecut, primul său mandat de deputat.

Florin Roman va îndeplini această responsabilitate, de vicelider al grupului de deputaţi PNL în Parlamentul României, în această sesiune, pentru coordonarea iniţiativelor legislative.

„Am fost azi votat vicelider de grup pentru coordonarea iniţiativelor legislative. E un pas important pentru un parlamentar <debutant>. Dar nu voi dezamăgi”, a mai spus Roman.

UPDATE: “PNL s-a implicat permanent în procesul de profesionalizare a corpului funcționarilor publici din România, deoarece apreciem că doar cu specialiști, cu oameni de calitate putem avea o administrare eficientă a statului.

De asemenea, considerăm că tinerii trebuie încurajați și susținuți pentru a îmbrățișa cariere de funcționari publici, în condițiile în care  mulți ocolesc acest sector, din cauza unor condiții destul de rescrictive prevăzute în Legea privind statutul funcționarilor publici.

Multe inițiative legislative sau guvernamentale au vizat exclusiv salarizarea funcționarilor publici și prea puține au avut în vedere condițiile pentru ocuparea unei poziții de funcționar public.

Pe lângă cerințele firești privind pregătirea profesională, există în legislația în vigoare, respectiv în Legea nr.188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, anumite cerințe cu privire la vechimea în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.

Considerăm că actualele cerințe referitoare la vechime impuse de Legea nr. 188/1990 sunt excesive și creează o piedică nejustificată la accesul la funcțiile publice, mai ales pentru tinerii absolvenți de facultate care, deși pot fi foarte bine pregătiți, nu vor putea ocupa o funcție publică deoarece nu au vechimea necesară.

În acest sens, am pus în dezbaterea grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaților un proiect de lege prin care  se elimină cerințele de vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice impuse pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție. Proiectul este avizat de către Comisia de administrație publică a PNL.

În ceea ce privește trecerea pe o funcție publică superioară, considerăm că este necesară menținerea unor cerințe referitoare la vechimea în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, dar susținem  că se impune reducerea vechimii la minim  1 an și 6 luni vechime în gradul profesional al funcției publice din care promovează.

Proiectul urmează să fie depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților la începutul lunii februarie.

Dacă dorim o administrație performantă, trebuie să permitem funcționarilor publici care au pregătirea profesională necesară să acceseze mai rapid funcțiile publice superioare, iar proiectul de lege inițiat  elimină piedicile de vechime care se află în prezent în fața celor care își doresc o carieră în administrație”, a transmis, miercuri, Florin Roman, într-un comunicat de presă.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate