Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PRIMA MAŞINĂ: Doar două credite garantate de stat în 2016. De ce programul duce lipsă de clienţi

Publicat

prima-masina Programul Prima maşină duce lipsă de clienţi. Doar două împrumuturi au fost garantate de stat până acum, în 2016. Unul dintre motivele pentru care programul nu parea foarte atractiv este faptul că pare mai uşoară accesarea unui credit de nevoi personale.

Cele două programe corelate, Rabla şi Prima maşină, prin care românii îşi pot cumpăra autoturisme noi, au început târziu în acest an.

Astfel, au fost acordate până acum doar două garanţii în valoare de 38.000 de lei. Surse din piaţa financiară spun că unii preferă credite de nevoi personale, în detrimentul programului, la care limita maximă este de 57.000 de lei pe care clienţii o pot cere băncii, la care se adaugă un avans de 5%

„Orice client care şi-ar dori un autovehicul mai scump sau cu dotari substanţiale e posibil sa aleaga produsul de nevoi personale doar pentru a reuși să se finanțeze”, arată Dragoș Nichifor, broker de credite, citat de Digi24.ro.

Timpul de aşteptare de două luni până la aprobarea dosarului şi obligaţia asigurării CASCO sunt alte piedici pentru programul guvernamental. În schimb, costul creditului prin programul Prima maşină este mai mic decât costul unui împrumut de nevoi personale.

Cele 13 bănci înscrise în programul Prima maşină pot da credite garantate de stat de cel mult 100 de milioane de lei. Anul trecut au fost acordate 193 garanţii, în valoare totală de 3,2 milioane de lei, de peste 300 de ori mai puţine decât sumele ce puteau fi garantate de stat. Modificarea acestui an este că voucherele obţinute prin programul Rabla pot fi utilizate ca avans în programul Prima maşină.

Prin programul “Prima maşină” au fost garantate două credite în 2016 şi 193 de credite în 2015.

surse: Digi24.ro, FNGCIMM

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax