Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Prima ninsoare în Alba Iulia: Află unde poți sesiza nereguli privind accesul în zone neacoperite de utilajele de deszăpezire

Publicat

Alba Iulia este acoperită de zăpadă, pentru prima dată în această iarnă. Încă de dimineață, șoferii au fost nevoiți să-și curețe parbrizele de zăpadă și să circule cu atenție, în special pe străzile mai mici și în parcări. Cu toate că temperatura relativ ridicată a topit ulterior zăpezile din oraș, pe anumite artere administrația locală a trimis utilaje de deszăpezire. Până la ora 11.00, în oraș nu au fost înregistrate probleme, circulația se desfășoară normal, în condiții de iarnă.

„Odată cu prima ninsoare din acesta iarnă, prioritatea administrației locale a devenit fluidizarea traficului pe arterele principale din oras, dar și intervențiile pe străzile din cartiere. În momentul de față se acționează cu material antiderapant (clorură de magneziu și sare) împrăștiat de trei autospeciale pe principale artere colectoare din oraș. De asemenea, echipe mixte vor acționa în diverse parcări de pe raza orașului pentru utilizarea în condiții mai bune a acestor facilități”, au transmis reprezentanții administrației locale.

Locuitorii pot semnala orice neregulă privitoare la accesul în anumite zone din oraș neacoperite încă de echipajele de deszăpezire la numerele de telefon 0258 813534 (Administrarea Domeniului Public) și 0258 813856 (dispecerat Salprest).

Pentru o colaborare cât mai eficientă între instituțiile implicate în gestionarea activităților specifice în această perioadă, s-a corelat graficul personalului ce asigură permanență. În acest fel, orice sesizare va putea fi soluționată, în funcție de priorități, 24 de ore din 24.

Pentru a evita neplăcerile din trafic, locuitorii municipiului sunt sfătuiți să folosească, pe cât posibil, și transportul în comun.

Potrivit administrației locale, până la prânz, în Alba Iulia se circula normal, în condiții de iarnă, nefiind semnalate probleme deosebite. Ca un supliment de precauție, este indicat ca autovehiculele să fie echipate corespunzător, iar viteza de rulare să fie conformă condițiilor meteo.

„Mulțumim tuturor celor care au dat dovadă de spirit civic și au acționat categoric în această dimineață, prin curățarea trotuarelor sau a altor suprafețe pietonale”, au mai transmis reprezentanții Primăriei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax