Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prima prognoză meteo pentru vara 2023. Anomalii de presiune, temperaturi ridicate și sezon de furtuni mai puternic

Publicat

Primele tendințe de prognoză pentru vara 2023 apar și arată o imagine diferită față de anul trecut.

Pe scurt, va fi mai cald decât în mod normal și se va înregistra un sezon mai puternic de furtuni, arată datele colectate de meteorologi, care au comparat câmpuri de presiune, mișcarea aerului în stratosferă și au făcut asocieri cu situații similare din anii trecuți. 

Când încercăm să înțelegem orice sezon meteorologic și prognozele pe termen lung, trebuie să ne dăm seama că există mulți factori la nivel mondial le pot modela.

Prima prognoză pentru vara anului 2023 a fost realizată de severe-weather.eu, care a compilat date istorice și date atmosferice pentru a genera un model legat de cum ar putea fi vremea în lunile fierbinți.

Vremea globală este un sistem foarte complex cu mulți factori la scară mare și la scară mică.

Prognoza sezonieră se concentrează pe sistemele de presiune pe scară largă și pe poziționarea fluxurilor de aer.

În emisfera nordică, acest sezon de vară viitor va fi o perioadă de tranziție între La Nina și El Nino, dând altor factori mai multă importanță până când schimbarea este completă.

”Ne place să folosim două sisteme de prognoză foarte diferite, care ne ajută să vedem mai multe scenarii potențiale. De asemenea, ne ajută să vedem cât de bine se pune modeul de vreme în acord cu o anumită tendință.

Centrul european pentru prognoze meteo pe termen mediu (ECMWF) a realizat cel mai bun model de prognoză.

Dar nici un sistem de prognoză pe termen lung/sezon nu poate fi numit „de încredere”. Acest lucru se datorează faptului că ne uităm doar la tendințe și la modul în care modelele meteorologice evoluează la scară largă și pe perioade mai lungi.

Perioada de prognoză pe care ne vom concentra în toate modelele este iunie-iulie-august 2023. Această perioadă acoperă vara meteorologică și este vârful sezonului cald.

Modelul de presiune prognozat de la ECMWF de mai jos arată o zonă de joasă presiune peste estul Canadei și Groenlanda” precizează meteorologii.

Prognoza meteo pentru vara 2023: cum va fi vremea

O zonă de înaltă presiune mai puternică se găsește în nord-vestul Europei, în special în Regatul Unit și Irlanda.

Un astfel de sistem puternic poate avea o influență pe scară largă asupra modelelor meteorologice de vară în Europa.

Anomalia presiunii de suprafață arată, de asemenea, un model interesant asupra Pacificului tropical. Presiunea scăzută apare în tropicele Pacificului de Est, indicând un El Nino în curs de dezvoltare.

Privind mai de aproape modelul de temperatură din Europa, vedem vreme mai caldă decât în ​​mod normal pe cea mai mare parte a continentului.

Excepția se regăsește însă spre nord-est, prognozată a fi sub influența unui flux de nord. Aceasta este creată de rotația în sensul acelor de ceasornic a sistemului de înaltă presiune peste nord-vestul Europei.

În ceea ce privește precipitațiile, putem vedea condiții mai secetoase prognozate în centrul și nordul Europei în zona de înaltă presiune.

Cu toate acestea, condițiile mai umede sunt prognozate în părțile centrale-sud ale continentului, indicând, de asemenea, un sezon de furtună mai activ.

Privind mai aproape vara europeană a acestui an, meteorologii constată că temperaturile de suprafață sunt mai fierbinți decât în ​​mod normal pe cea mai mare parte a continentului.

O anomalie caldă mai puternică este prognozată spre părțile nordice, sub influența unei zone regionale de înaltă presiune.

Acesta este semnul unui sezon de furtuni mai puternic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax