Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prima reuniune din 2015 a reprezentanților Regiunii Centru. Președintele CJ Alba va ceda conducerea CDR Centru pentru următorii doi ani

Publicat

Sediu_Consiliu_Judetean_Brasov Reprezentanții ADR Centru Alba Iulia participă la Brașov, la prima ședință ordinară a forului decizional al Regiunii Centru. Miercuri, 18 martie, se va decide și schimbarea președintelui și a vicepreședintelui forului decizional regional, adică președinții CJ Alba și Covasna vor ceda conducerea CDR Centru, pentru următorii doi ani, președinților desemnați de către cei prezenți, din celelalte județe ale Regiunii Centru, Mureș, Sibiu, Covasna sau Harghita.

Reuniunea propune dezbaterii membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Centru subiecte din domeniul fondurilor nerambursabile, rezultatele regionale atinse sau urmărite, proiecte de viitor și acțiunile întreprinse pentru atingerea obiectivelor.

La această întâlnire de lucru, convocată de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, vor participa reprezentanții celor şase consilii judeţene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, primarii nominalizaţi ca reprezentanţi ai municipiilor, ai oraşelor şi comunelor din fiecare din aceste judeţe, precum și invitați din alte structuri ale administrației publice locale.

Primul punct al ordinii de zi ce va fi supus aprobării celor prezenți este Raportul de activitate al ADR Centru pentru anul 2014, fiind urmat de prezentarea Raportului privind execuția bugetară pentru anul 2014.

În această reuniune se va decide și schimbarea președintelui și a vicepreședintelui forului decizional regional, conform prevederilor Legii 315/2004 privind dezvoltarea regională în România. Astfel, președinții CJ Alba și Covasna vor ceda conducerea CDR Centru, pentru următorii doi ani, președinților desemnați de către cei prezenți, din celelalte județe ale Regiunii Centru, Mureș, Sibiu, Covasna sau Harghita.

Tot în cadrul acestei ședințe vor fi nominalizați și cei patru membri din Regiunea Centru, doi din partea consiliilor județene și doi reprezentanți ai mediului de afaceri, mediului academic şi societăţii civile, ce vor reprezenta regiunea la reuniunile naționale ale Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional (CMPOR) 2014-2020. Cei doi membri de drept și doi supleanți aleși, vor decide alături de reprezentanții celorlalte regiuni și de reprezentanții autorităților de management a celor 8 programe operaționale derulate în România, viitoarele modificări ale POR 2014-2020, supuse aprobării CMPOR.

”În cadrul acestei ședințe vom pune accent pe prezentarea activităților pe care le propunem pentru anul 2015. La nivel național, conform Raportului de activitate, ne situăm pe primele locuri ca și absorbție de fonduri sau realizări concrete pe proiecte, însă nu e suficient. Vrem să învățăm din experiența derulată în gestionarea fondurilor pe perioada 2007-2013 și să accelerăm pe cât posibil viitoarele proiecte. Pornind de la faptul ca în luna mai sau iunie preconizăm lansarea oficială a fondurilor nerambursabile derulate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, am considerat foarte importantă organizarea, în perioada următoare, a unei caravane de informare regionale, cu oprire la nivelul fiecărui județ. În cadrul acestei caravane vom prezenta toate programele și fondurile nerambursabile disponibile la nivel regional, cine răspunde punctual de fiecare program, unde se pot adresa întrebări, dar și ce alte activități organizăm pentru a putea accesa cât mai eficient atât aceste fonduri, cât și alte fonduri nerambursabile alocate direct de către Uniunea Europeană, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Acțiunile de informare propuse pentru anul 2015 prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii, precum și participarea la proiectul InnoCap Transylvania, sunt alte proiecte de hotărâre care vor fi dezbatute în cadrul ședinței. Stadiul implementării POR și a POS CCE pentru perioada 2007-2013, la nivelul Regiunii Centru, dar și o informare succintă a proiectelor prioritare de infrastructură rutieră prevăzute pentru 2014-2020, alături de o prezentare despre clustere și de ce e important să se dezvolte, vor fi alte subiecte supuse atenției celor prezenți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax