Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prima ședință a Biroului Politic Naţional PNL: Guvernul, „somat” să declanşeze alegeri parţiale într-o săptămână. Florin Roman a participat la dezbateri

Publicat

florin roman Copreședintele PNL Alba Iulia, Florin Roman a participat vineri, la prima ședință a Biroul Politic Naţional al PNL desfășurată la Iași. În cadrul acesteia, a fost adoptată o rezoluţie prin care PNL solicită Guvernului organizarea în regim de urgență a alegerilor parțiale în toate circumscripțiile care au depășit termenul legal de 90 de zile, după vacantarea funcțiilor publice alese.

“PNL își rezervă dreptul de a acționa Guvernul în justiție, dacă această cerință va rămâne fără un răspuns adecvat, adică intrarea în legalitate și organizarea alegerilor parțiale. Guvernul are la dispoziție o săptămână pentru a lua măsurile necesare”, se mai arată în textul rezoluţiei.

Există acum 26 de mandate de primari vacante, 6 mandate de parlamentar vacante, 3 mandate de președinte de consiliu județean vacante și 2 consilii locale dizolvate.

„În cazul a 18 primării, a cinci cazuri de parlamentari și a unui consiliu județean, guvernul a încălcat deja legea, refuzând să organizeze alegeri parțiale în termenul legal de 90 de zile. Pentru celelalte situațiii se poate vorbi doar despre forțarea termenului limită, în acest moment. Alegerile, dreptul la vot și legea nu pot fi negociate, așa cum ne cere acum primul ministru, dl. Victor Ponta”, se menţionează în textul citat.

De asemenea, reprezentanţii PNL au mai comunicat că vor cere în următoarea ședință a Comisiei parlamentare pentru legile electorale ca primul punct pe ordinea de zi a modificărilor legislative să fie reglementarea votului prin corespondență. PNL nu va vota nicio lege în acest domeniu, dacă votul prin corespondență nu va fi inclus în proiect.

Printre principalele decizii luate în cadrul ședinței de vineri, a fost și aceea de desemnare a noului purtător de cuvânt al liberalilor, care va fi deputatul Ionuţ Stroe (deputat de Dolj, vicelider al grupului parlamentar al liberalilor din Camera Deputaţilor şi membru în Comisiile de Politică Externă şi Afaceri Europene).

Ionuț Stroe o înlocuieşte în această funcţie pe Alina Gorghiu, care a fost aleasă în funcția de preşedinte al Partidului Național Liberal în luna decembrie a anului trecut.

Totodată, în cadrul ședinței, a fost decisă excluderea din PNL a senatorului Tudor Chiuariu, prin procedura radierii, după ce, anul trecut senatorul a fost condamnat pentru fapte de corupție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax