Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prima ședință în plen a Parlamentului României: Senatorul Alexandru Pereș (PDL) ales secretar al Senatului și membru în Biroul Permanent

Publicat

Senatul și Camera Deputaților s-au reunit miercuri, pentru prima dată în noua legislatură, pentru a-și alege reprezentanții în Birourile Permanente și în comisiile parlamentare.  Primii propuși, din rândurile parlamentarilor din Alba, pentru funcții în Parlamentul României sunt senatorul PDL Alexandru Pereș și deputatul PP-DD Cornel Comșa.

Potrivit declarațiilor președintelui PDL, Vasile Blaga, confirmate de senatorul Alexandru Pereș, acesta din urmă a fost propus de Biroul Permanent Național al PDL pentru a ocupa funcția de secretar al Senatului: „Astăzi se face validarea senatorilor și constituirea pe comisii de specialitate, iar mâine va avea loc depunerea jurământului și alegerea BPN-ului. Eu am fost propus pentru funcția de secretar al Senatului”, a declarat Pereș pentru Alba24.

Cornel Comșa, un alt parlamentar de Alba, a fost ales de conducerea PP-DD ca vice lider de grup. Acesta a făcut public pe pagina personală a unui site de socializare că „a fost confirmat ca vice-lider al grupului PP-DD și secretar al Comisiei pentru Politică Externă”.

Miercuri, 19 decembrie, noii parlamentari s-au reunit în prima şedinţă din formula decisă în urma alegerilor din 9 decembrie. USL a obţinut 395 de mandate în noul Parlament, ARD – 80, PPDD – 68, UDMR – 27, iar minorităţile naţionale -18. Senatorii şi deputaţii şi-au ales reprezentanţii în Birourile Permanente şi în comisiile parlamentare.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, va conduce Senatul, iar Valeriu Zgonea (PSD) coordonează activitatea Camerei Deputaţilor.

Luni şi marţi, noii parlamentari au venit la Palatul Parlamentului, s-a acomodat cu sălile şi birourile, s-au fotografiat pentru legitimaţii, şi-au preluat telefoanele şi au primit materiale informative.

Revenim cu amănunte despre alte funcții pe care le-ar putea ocupa parlamentarii de Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax