Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Primari aleşi din primul tur. PSD ia în calcul promovarea un singur candidat USL pentru fiecare primărie

Publicat


Conducerea PSD Alba consideră că proiectul de lege privitor la alegerea primarilor din primul tur, adoptat de Camera Deputaţilor, marţi, cu o majoritate relativă de voturi, va îndepărta de la reprezentare un număr important de cetăţeni. În acest fel, există riscul ca primari cu foarte puţine voturi să conducă localităţi în care dinamismul civic este scăzut. Unul dintre efectele legii va fi ca USL să desemneze candidaţi comuni în toate localităţile, nu doar la consilii judeţene şi reşedinţe de judeţ.

Vicepreşedintele PSD Alba, Ioan Florea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că UDMR este singurul partid care este avantajat clar de acest sistem de vot, totuşi nici pentru PSD noua modificare privind alegerea primarilor nu este un inconvenient, pentru că, spune acesta: „Sunt multe localităţi în România în care etnicii maghiari reprezintă 35 – 40 la sută din populaţie, îşi vor pune un candidat de primar, în timp ce românii îşi vor pune de la toate partidele şi evident că va câştiga primarul de etnie maghiară.
În ceea ce priveşte avantajele pe care speră PDL să le aibă prin acest act normativ, eu consider că s-ar putea să fie pentru ei şi o mare păcăleală, pentru că, prin această lege se vor forma două grupuri politice, PDL pe de-o parte şi USL pe cealaltă parte. Cetăţenii nu îşi vor mai irosi votul pentru reprezentanţii unor partide mai mici, care nu au oricum nicio şansă şi atunci bătălia se va purta între cele două blocuri politice, şi eu cred că vor fi mai mulţi cei care nu-i vor mai vota pe reprezentanţii lui Boc şi ai lui Băsescu, care au adus atâta nenorocire în această ţară”.

Florea a ţinut să sublinieze că declaraţia lui Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, în care afirmă că PSD şi PDL ar fi avut un târg subteran în ceea ce priveşte alegerea primarilor într-un singur tur sunt mincinoase.

La rândul său, preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat că proiectul de lege privind alegerea primarului din primul tur face parte din iniţiativa PDL de a frauda în continuare alegerile. Totuşi, consideră că unul din efectele legii va fi ca USL să desemneze candidaţi comuni în toate localităţile, nu doar la consilii judeţene şi reşedinţe de judeţ.

”Mesajul pe care am putut să-l tragem noi în urma votului de ieri (n.r. – marţi) este că actuala putere, PDL în general, se teme de pierderea alegerilor şi s-a agăţat de această posibilitate de a-şi conserva, cred ei, actualii primari. Noi nu am putea spune că PSD pierde din această modalitate de alegeri, dar cu siguranţă USL va trebui să meargă pe candidat unic; iniţial ne gândeam că trebuie să avem candidat unic doar la primăria reşedinţă de judeţ şi la Consiliul Judeţean; votul de ieri ne convinge că de fapt candidatul trebuie să fie unic de sus şi până jos. Este o provocare pentru USL şi totodată o încurajare pentru electorul USL, pentru că este singura şansă de a ne putea scăpa de guvernanţii portocalii”, a conchis Dîrzu.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

”Și-a făcut-o cu mâna lui”. Un bărbat, trimis în judecată pentru obscenități comise în șanturile Cetății Alba Carolina

Publicat

santurile cetatii

Un bărbat care s-a mastrubat în șanturile Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, în fața a două tinere, a fost trimis în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri. Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, bărbatul se autosatisfăcea, în plină zi, în jurul orei 15.00. Prin zona respectivă au trecut două tinere, iar în acel moment, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: O familie din Alba Iulia a obţinut în justiţie oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş – Turda. Decizia se aplică imediat

Publicat

O familie din Alba Iulia, grav afectată de construcţia autostrăzii Sebeş – Turda, aflată la doar la câţiva metri de locuinţa acesteia, a obţinut în instanţă suspendarea lucrărilor până la montarea unor panouri care să asigure izolarea fonică a casei. Deși decizia este definitivă, provizorie şi executorie de îndată, fără somaţie şi fără trecerea vreunui […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Mai sunt 4 zile pentru înscrierile la școlile militare de jandarmi. Câți tineri din Alba s-au înscris deja

Publicat

Inspectoratul de Jandarmi al Județului Alba a anunțat marți că 72 de tineri din județ s-au înscris pentru sesiunea de admitere de la începutul anului viitor la școlile de subofițeri Drăgășani și Fălticeni. Mai sunt 4 zile în care tinerii interesați pot depunde cereri de înscriere, urmând să parcurgă celelalte etape premergătoare examenului scris. Cei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis lasă să se înțeleagă că va evita dezbaterea cu Viorica Dăncilă: ”Mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii”

Publicat

Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații luni seară, înainte de ședința de la sediul PNL. Președintele a lăsat de înțeles că cel mai probabil nu va accepta o dezbatere nici în turul doi, vorbind despre ”o manevră a PSD de a atrage atenția”. ”Vedeți că deja PSD încearcă tot felul de manevre și vreau […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate