Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia a construit o pistă pentru biciclişti, în jurul Parcului Cetate

Publicat

Ca să închidă măcar pentru o vreme gura bicicliştilor, Primăria Alba Iulia a realizat o pistă în jurul Parcului Cetate. Pe trotuare, să nu-i enerveze pe şoferi. Din varii motive, trasarea pistelor pentru biciclişti s-a derulat foarte încet, în acest an.

La sfârşitul anului 2009, primarul Mircea Hava declara că implementarea traseelor de bicicletă în oraşul nostru este doar o chestiune de timp şi este posibilă o abordare fermă, datorită faptului că avem un studiu de situaţie realizat de către profesionişti.  Mai mult, acesta le spunea biciclistilor albaiulieni că vor putea traversa cu bicicleta, cel mai târziu în 2010, centrul istoric al oraşului, dar şi artere de circulaţie principale din municipiu.

Primele spaţii special amenajate pentru ciclişti au început să prindă contur în zona şanţurilor Cetăţii şi vor avea, la finalizarea lucrărilor, o lungime de aproximativ 4 kilometri. Acest loc va reprezenta practic o oază de linişte pentru toţi iubitorii mersului cu bicicleta. Ulterior, se va trece la marcarea pistelor şi în restul urbei. O variantă pentru realizarea acestui obiectiv ar fi desfiinţarea parcărilor la 45 de grade, de pe străzile cu patru fire de circulaţie a câte 3,50 m şi amenajarea de parcări longitudinale, în acest fel rezultând o fâşie de 1.50 m pentru pista de biciclete.

Vor fi aproximativ 17 km de traseu în interiorul oraşului, fără a lua în calcul cei 4 km din interiorul Cetăţii. De aceste beneficii se vor bucura şi cei care tranzitează oraşul cu bicicleta, în acest sens fiind proiectate trasee complementare, de legătură cu localităţile învecinate, de peste 30 de km.

În total, aministraţia locală a promis amatorilor de mişcare peste 7.000 mp destinaţi exclusiv bicicletelor sau rolelor.

Vă reamintim că, în acest an, bicicliştii din Alba Iulia au organizat mai multe marşuri pentru construirea pistelor pentru biciclete.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albaiulian

    luni, 01.11.2010 at 01:15

    Astea se pot numi piste de biciclete?
    Sa zicem ca ar fi ok daca… de exemplu pe pasaj meltenii nu ar parca masinile „de-a latu`” FIX peste pistele de biciclete ale Supremului (primar)…
    „domnuuuu` Havaaaa..ia de te mai uita un pic peste ce fac meltenii din oras. Ma gandesc daca tot ai facut pista de bicicleta macar pune domle politaii la treaba sa mai dea neste amenzi ca se „suie” taranu` cu masina pe ele…
    Eu sincer m-as da un pic asa pe pistele alea dar cand trec strada spre bulevardul Transilvaniei dau cu botu` de masinile de pe pasaj ca deh… parcarea nu e deajuns.
    aaa si ca tot am amintit de pasaj, ia vezi firma aia de amenajat spatii verzi ce mai face? Ca am impresia ca boschetii de acolo mai intreaba din cand in cand de ea … de fapt boschetii care nu mai sunt ca tot acei melteni pe care politia locala nu ii amendeaza au parcat peste ei si practic nu mai exista acum….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax