Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud are de plată 3 milioane de lei din cauza întârzierilor pentru reabilitarea Colegiului Național „Bethlen Gabor”

Publicat

reabilitare colegiu bethlen gabor aiud adr Consiliul Local al municipiului Aiud trebuie să plătească, din bugetul propriu, aproximativ 3 milioane de lei. Sumele sunt datorate din cauza întârzierilor pentru reabilitarea Colegiului Național „Bethlen Gabor” cu predare în limba maghiară. Proiectul, finanţat din fonduri europene, trebuia finalizat până la sfârşitul acestui an, dar lucrările încă nu sunt gata.

Lucrările de reabilitare la Colegiul Național „Bethlen Gabor” din Aiud sunt finalizate doar în proporţie de 88%. Consiliul Local din Aiud a fost nevoit astfel să amâne termenul de finalizare pentru luna iunie 2016, iar acest lucru a atras după sine şi plata lucrărilor neterminate.

Potrivit HCL 253/17 decembrie 2015, se include în lista de investiții pentru anul 2016 proiectul „Reabilitarea structurală şi reparaţii capitale la Colegiul Naţional „Bethlen Gábor – AB-II-m-A-000171- din Aiud, jud. Alba” POR Axa 3. domeniul major de intervenţie 3.4. Valoarea estimată necesară finalizării proiectului este de 3.377.291,81 lei, iar cheltuielile necesare finalizării proiectului până la data de 30 iunie 2016 vor fi asigurate potrivit angajamentelor asumate de Municipiul Aiud, respectiv Eparhia Reformată din Ardeal.

Potrivit directorului tehnic al Primăriei Aiud, Delia Florea, ritmul de execuţie a constructorului nu a fost cel scontat, existând unele dificultăţi financiare ale constructorului însă au fost şi motive legate de documentaţia tehnică.

Din cele patru corpuri de clădire, două au fost finalizate. Pentru celelalte mai este nevoie de finisaje interioare, iar curtea colegiului trebuie pavată şi amenajată. Câţiva muncitorii au venit şi între sărbători la muncă pentru a fi siguri că vor termina lucrarea.

Potrivit lui Nicolae Balea, administrator al firmei de construcții, motivele întârzierii la Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” din Aiud au fost de la începutul proiectului şi până la finalul proiectului, lipsa de soluţii tehnice pe care trebuiau să le ofere proiectantul împreună cu beneficiarul. „De fiecare dată i-am notificat, avem 1.000 de adrese prin care le-am pus în vedere că lucrurile nu sunt cum trebuie şi că lipsesc cantităţi de lucrări pe care ei trebuie să ni le reglementeze prin dispoziţie de şantier şi mofidicări la proiect”, a declarat Balea.

Deşi iniţial nu au fost de acord cu plata lucrărilor din bugetul primăriei, consilierii s-au văzut nevoiţi să accepte situaţia. Potrivit viceprimarului Liviu Rusu, răspunderea de a finanța cheltuielile neeligibile trebuie asumată de toți consilierii, însă valoarea sumei totale ar putea să scadă.

Valoarea totală a proiectului finanţat din fonduri europene ce prevedea atât reabilitarea, cât şi dotarea colegiului, este de peste 20.000.000 lei, din care 16.000.000 sunt pentru lucrările de reabilitare.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pdl

    miercuri, 30.12.2015 at 10:33

    Multa stima primarului si bineinteles pdl pnl

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax