Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud are de plată 3 milioane de lei din cauza întârzierilor pentru reabilitarea Colegiului Național „Bethlen Gabor”

Publicat


reabilitare colegiu bethlen gabor aiud adrConsiliul Local al municipiului Aiud trebuie să plătească, din bugetul propriu, aproximativ 3 milioane de lei. Sumele sunt datorate din cauza întârzierilor pentru reabilitarea Colegiului Național „Bethlen Gabor” cu predare în limba maghiară. Proiectul, finanţat din fonduri europene, trebuia finalizat până la sfârşitul acestui an, dar lucrările încă nu sunt gata.

Lucrările de reabilitare la Colegiul Național „Bethlen Gabor” din Aiud sunt finalizate doar în proporţie de 88%. Consiliul Local din Aiud a fost nevoit astfel să amâne termenul de finalizare pentru luna iunie 2016, iar acest lucru a atras după sine şi plata lucrărilor neterminate.

Potrivit HCL 253/17 decembrie 2015, se include în lista de investiții pentru anul 2016 proiectul „Reabilitarea structurală şi reparaţii capitale la Colegiul Naţional „Bethlen Gábor – AB-II-m-A-000171- din Aiud, jud. Alba” POR Axa 3. domeniul major de intervenţie 3.4. Valoarea estimată necesară finalizării proiectului este de 3.377.291,81 lei, iar cheltuielile necesare finalizării proiectului până la data de 30 iunie 2016 vor fi asigurate potrivit angajamentelor asumate de Municipiul Aiud, respectiv Eparhia Reformată din Ardeal.

Potrivit directorului tehnic al Primăriei Aiud, Delia Florea, ritmul de execuţie a constructorului nu a fost cel scontat, existând unele dificultăţi financiare ale constructorului însă au fost şi motive legate de documentaţia tehnică.

Din cele patru corpuri de clădire, două au fost finalizate. Pentru celelalte mai este nevoie de finisaje interioare, iar curtea colegiului trebuie pavată şi amenajată. Câţiva muncitorii au venit şi între sărbători la muncă pentru a fi siguri că vor termina lucrarea.

Potrivit lui Nicolae Balea, administrator al firmei de construcții, motivele întârzierii la Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” din Aiud au fost de la începutul proiectului şi până la finalul proiectului, lipsa de soluţii tehnice pe care trebuiau să le ofere proiectantul împreună cu beneficiarul. „De fiecare dată i-am notificat, avem 1.000 de adrese prin care le-am pus în vedere că lucrurile nu sunt cum trebuie şi că lipsesc cantităţi de lucrări pe care ei trebuie să ni le reglementeze prin dispoziţie de şantier şi mofidicări la proiect”, a declarat Balea.

Deşi iniţial nu au fost de acord cu plata lucrărilor din bugetul primăriei, consilierii s-au văzut nevoiţi să accepte situaţia. Potrivit viceprimarului Liviu Rusu, răspunderea de a finanța cheltuielile neeligibile trebuie asumată de toți consilierii, însă valoarea sumei totale ar putea să scadă.

Valoarea totală a proiectului finanţat din fonduri europene ce prevedea atât reabilitarea, cât şi dotarea colegiului, este de peste 20.000.000 lei, din care 16.000.000 sunt pentru lucrările de reabilitare.

sursa: digi24.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pdl

    miercuri, 30.12.2015 la 10:33

    Multa stima primarului si bineinteles pdl pnl

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

”Și-a făcut-o cu mâna lui”. Un bărbat, trimis în judecată pentru obscenități comise în șanturile Cetății Alba Carolina

Publicat

santurile cetatii

Un bărbat care s-a masturbat în șanturile Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, în fața a două tinere, a fost trimis în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri. Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, bărbatul se autosatisfăcea, în plină zi, în jurul orei 15.00. Prin zona respectivă au trecut două tinere, iar în acel moment, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: O familie din Alba Iulia a obţinut în justiţie oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş – Turda. Decizia se aplică imediat

Publicat

O familie din Alba Iulia, grav afectată de construcţia autostrăzii Sebeş – Turda, aflată la doar la câţiva metri de locuinţa acesteia, a obţinut în instanţă suspendarea lucrărilor până la montarea unor panouri care să asigure izolarea fonică a casei. Deși decizia este definitivă, provizorie şi executorie de îndată, fără somaţie şi fără trecerea vreunui […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Mai sunt 4 zile pentru înscrierile la școlile militare de jandarmi. Câți tineri din Alba s-au înscris deja

Publicat

Inspectoratul de Jandarmi al Județului Alba a anunțat marți că 72 de tineri din județ s-au înscris pentru sesiunea de admitere de la începutul anului viitor la școlile de subofițeri Drăgășani și Fălticeni. Mai sunt 4 zile în care tinerii interesați pot depunde cereri de înscriere, urmând să parcurgă celelalte etape premergătoare examenului scris. Cei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis lasă să se înțeleagă că va evita dezbaterea cu Viorica Dăncilă: ”Mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii”

Publicat

Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații luni seară, înainte de ședința de la sediul PNL. Președintele a lăsat de înțeles că cel mai probabil nu va accepta o dezbatere nici în turul doi, vorbind despre ”o manevră a PSD de a atrage atenția”. ”Vedeți că deja PSD încearcă tot felul de manevre și vreau […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate