Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud: „Cetățenii sunt cheia reducerii penalității cauzate de necolectarea selectivă a deșeurilor”

Publicat


Primăria Aiud

Cetățenii din Aiud sunt singurii care pot diminua penalitățile pe care municipiul le plătește pentru necolectarea selectivă a deșeurilor, transmit reprezentanţii administraţiei locale. Anul trecut, Primăria a plătit peste 80.000 de lei, pentru neîndeplinirea obiectivului anual de reducere a cantităților de deșeuri municipale, iar în acest an va da în folosinţă platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor menajere.

„Așa cum se cunoaște, în municipiul Aiud, serviciul public de salubritate este concesionat prin delegare de gestiune către operatorul SC Greendays Aiud, prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Aiud nr. 115/14.07.2010.

În anul 2017, municipalitatea a fost nevoită să achite suma de 83.806 lei, reprezentând suma datorată pentru neîndeplinirea obiectivului anual de reducere a cantităților de deșeuri municipale, conform OUG 196/2005 privind Fondul pentru Mediu aprobată prin Legea nr. 105/2006.

La inițiativa conducerii Primăriei municipiului Aiud, Consiliul Local prin HCL 252/09.10.2017 a aprobat realizarea investiției ”Platformă subterană de colectare selectivă a deșeurilor menajere” pe amplasamentul punctului de colectare situat în municipiul Aiud pe strada Sergent Hațegan, bloc A3 – A5, inițiativă însușită de către operator, în baza obligațiilor contractuale. Prima platformă de acest gen a fost montată pe strada Sergent Hațegan, urmând să fie dată în folosință.

Zona pieței este următoarea vizată pentru amplasarea unei platforme subterane, odată cu reamenajarea întregii zone, mai ales datorită faptului că un număr mare de cetățeni trec zilnic pe lângă punctele de colectare selectivă.

Mai mult decât atât, a fost elaborat Planul de măsuri pentru creșterea eficienței modului de colectare selectivă a deșeurilor, plan acceptat de operatorul de salubritate, tocmai în spiritul respectării normelor interne și internaționale, norme menite să asigure confortul și siguranța locuitorilor.

Precizăm că toate măsurile din planul invocat sunt și vor fi puse în practică, însă reamintim că cetățenii sunt cheia reducerii penalității cauzate de necolectarea selectivă a deșeurilor”, transmite Primăria Aiud, într-un comunicat.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba Iulia, adoptată acum 35 de ani, în căutarea familiei biologice: Dorința mea este să-i spun ”Te iubesc, mamă”

Publicat

adoptie

”Ca amintire, am în minte imaginea unei femei, mama mea, pe care nu o văd bine la față, este ca printr-o sită. Nu reușesc să-i vad fața clar” spune care Lili Covaci, o femeie născută în Alba Iulia care își caută cu disperare părinții biologici. Amintirea ei este de fapt îmbrăcată într-o serie de  întrebări […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Semafoare în fața sediului ISU Alba, controlate din dispecerat. Mașinile de intervenție vor avea prioritate la ieșirea în stradă

Publicat

Două noi semafoare vor fi amplasate în curând în municipiul Alba Iulia, în fața sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba. Acestea vor fi montate pe strada Alexandru Ioan Cuza și vor fi controlate din dispeceratul aflat în clădire, au transmis reprezentanții ISU Alba. În momentul ieșirii autospecialelor din unitate pentru a se deplasa […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Creșteri de prețuri la TOATE medicamentele generice din România. Ordin al MS prin care s-a eliminat prețul de referință

Publicat

medicamente

Ministerul Sănătății a publicat un ordin în urma căruia vor crește toate prețurile medicamentelor generice din România. Observația a fost făcută de fostul jurnalist Vlad Mixich, în prezent specialist în cadrul European Public Health Alliance.  Acesta a remarcat un ordin al Ministerului Sănătății publicat marți, prin care a fost eliminat prețul de referință generic din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Trei mașini s-au izbit pe podul de peste Mureș, la Teleac. Circulația în zonă, blocată. ISU intervine la fața locului

Publicat

UPDATE ora 18,30: În urma accidentului, două persoane au suferit leziuni corporale, posibil ușoare, au transmis reprezentanții IPJ Alba.  Un accident de circulație s-a produs miercuri, în jurul orei 18,00, pe podul de peste Mureș, aproape de Teleac, comuna Ciugud, la aproximativ 5 kilometri de Alba Iulia. Circulația a fost complet blocată în zonă.  Au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate