Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud: „Cetățenii sunt cheia reducerii penalității cauzate de necolectarea selectivă a deșeurilor”

Publicat


Primăria Aiud

Cetățenii din Aiud sunt singurii care pot diminua penalitățile pe care municipiul le plătește pentru necolectarea selectivă a deșeurilor, transmit reprezentanţii administraţiei locale. Anul trecut, Primăria a plătit peste 80.000 de lei, pentru neîndeplinirea obiectivului anual de reducere a cantităților de deșeuri municipale, iar în acest an va da în folosinţă platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor menajere.

„Așa cum se cunoaște, în municipiul Aiud, serviciul public de salubritate este concesionat prin delegare de gestiune către operatorul SC Greendays Aiud, prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Aiud nr. 115/14.07.2010.

În anul 2017, municipalitatea a fost nevoită să achite suma de 83.806 lei, reprezentând suma datorată pentru neîndeplinirea obiectivului anual de reducere a cantităților de deșeuri municipale, conform OUG 196/2005 privind Fondul pentru Mediu aprobată prin Legea nr. 105/2006.

La inițiativa conducerii Primăriei municipiului Aiud, Consiliul Local prin HCL 252/09.10.2017 a aprobat realizarea investiției ”Platformă subterană de colectare selectivă a deșeurilor menajere” pe amplasamentul punctului de colectare situat în municipiul Aiud pe strada Sergent Hațegan, bloc A3 – A5, inițiativă însușită de către operator, în baza obligațiilor contractuale. Prima platformă de acest gen a fost montată pe strada Sergent Hațegan, urmând să fie dată în folosință.

Zona pieței este următoarea vizată pentru amplasarea unei platforme subterane, odată cu reamenajarea întregii zone, mai ales datorită faptului că un număr mare de cetățeni trec zilnic pe lângă punctele de colectare selectivă.

Mai mult decât atât, a fost elaborat Planul de măsuri pentru creșterea eficienței modului de colectare selectivă a deșeurilor, plan acceptat de operatorul de salubritate, tocmai în spiritul respectării normelor interne și internaționale, norme menite să asigure confortul și siguranța locuitorilor.

Precizăm că toate măsurile din planul invocat sunt și vor fi puse în practică, însă reamintim că cetățenii sunt cheia reducerii penalității cauzate de necolectarea selectivă a deșeurilor”, transmite Primăria Aiud, într-un comunicat.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Marcel Iureș și Florin Piersic JR., în spectacol la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Teatrul de Păpuși ”Prichindel”

Publicat

Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia găzduiește în următoarele zile un spectacol de teatru pentru adulți, unul pentru copii și un concert. Sunt primele evenimente după renovarea clădirii în care funcționează instituția. Marcel Iureș și Florin Piersic junior vor juca împreună în Stage Dogs, un spectacol al Teatrului Act. De asemenea, Teatrul ”Prichindel” a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educației vrea modificări la Bacalaureat în cazul elevilor de la liceele vocaționale sau tehnice

Publicat

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, vrea ca de anul viitor să se studieze posibilitatea ca la liceele vocaţionale sau de profil, elevii să-şi poată alege liber ultima probă la Bacalaureat. Ministrul Educaţiei spune că au existat astfel de solicitări din partea elevilor şi a profesorilor dar în cele din urmă nu s-a materializat nimic. „La momentul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Feerie de culori în Cetatea Alba Carolina. Cum va arăta iluminatul arhitectural dinamic, după extindere și modernizare

Publicat

c

Sistemul de iluminat arhitectural din Cetatea Alba Carolina va fi modernizat și extins printr-un proiect de peste 960.000 de euro.  Contractul privind iluminatul arhitectural dinamic în Cetatea Alba Carolina – proiectare faza PAC (DTAC) + PT + DDE + CS, execuția lucrărilor și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de implementare a obiectivului – […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până duminică. Cât de mult scad temperaturile. Prognoza meteo de weekend, 22-24 noiembrie

Publicat

alba iulia

Vremea se răcește în acest weekend, în toate localitățile din județul Alba. Temperaturile vor fi mai mici cu câteva grade, iar pe timp de noapte, la munte, vor fi minime negative. Duminică, este posibil să fie și ploi scurte. La Alba Iulia, temperaturile maxime vor fi de 9-11 grade Celsius, în timp ce la Arieșeni […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate