Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud: Despăgubirile pentru Autostrada Sebeş-Turda şi alte probleme administrative, discutate la întâlnirile cu locuitorii din Gîmbaş şi Păgida

Publicat

primaria aiud Joi, 26 noiembrie, primarul municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan, a participat la întâlnirile programate cu locuitorii din localitățile aparținătoare Gîmbaș și Păgida. Întâlnirile au avut drept scop discutarea problemelor legate de infrastructura localităților: reparații și investiții, buget, agricultură (fond funciar, pășunat, registru agricol), ordinea și liniștea publică și serviciile publice (salubritate, transport public local, apă – canalizare), servicii sociale și iluminat public stradal.

La aceste întâlniri au participat şi secretarul municipiului Aiud și funcționari din cadrul aparatului de specialitate al primarului, precum și șeful Poliției municipiului Aiud, comisar șef Iuliu Marcel Vancea.

Discuțiile au fost deschise de specialiștii Biroului Agricol din cadrul Primăriei municipiului Aiud, care i-au înștiințat pe cetățeni cu privire la importanța Registrului Agricol și necesitatea întabulării terenurilor, lucru care va conduce la dobândirea calității de proprietar. Acest aspect a fost subliniat deoarece începând cu anul 2018 subvențiile pentru terenuri vor fi acordate numai proprietarilor acelor terenuri.

A fost de asemenea subliniată necesitatea declarării imobilelor, a animalelor și a componenței familiilor, pentru întocmirea corectă a Registrului Agricol, aceleași date fiind necesare și Serviciului de Taxe și Impozite al Municipiului Aiud.

Cei prezenți la întâlnirea ce a avut loc la Școala Generală din Gîmbaș și-au exprimat nemulțumirile legate de prețurile oferite pentru imobilele teren afectate de construcția Autostrăzii Sebeș – Turda. Totodată, cetățenii au reclamat faptul că șoseaua de legătură Aiud – Gîmbaș este murdărită constant cu noroi, în cantitate foarte mare, de către utilajele care acționează la construcția autostrăzii.

Cu privire la aceste aspecte, primarul municipiului a afirmat că a ridicat problema despăgubirilor la întâlnirea cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România din luna noiembrie, iar în data de 3 decembrie, la o nouă întâlnire, solicită reprezentanților companiei să reglementeze toate problemele legate de aceste despăgubiri. De asemenea, Mihai Horațiu Josan va lua legătura cu reprezentanții firmei constructoare și cu cei de la Consiliul Județean Alba, în vederea curățării drumului afectat de utilajele ce acționează în zona Gîmbaș.

În ceea ce privește școala din localitatea Gîmbaș, primarul a dat asigurări că vor fi alocați bani către centrul bugetar „Ovidiu Hulea”, care se va ocupa de reparațiile necesare imobilului.

Cei prezenți la întâlnirea din localitatea Păgida, au solicitat autorităților să intervină asupra drumurilor vicinale care s-au degradat în urma ploilor din ultima perioadă. Primarul municipiului a dat asigurări că se va acționa cu utilaje, în cel mai scurt timp, pentru remedierea acestor probleme.

În cele două localități nu au fost reclamate acte și fapte care să facă obiectul activității Poliției municipiului Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax