Connect with us
Publicitate

AIUD

Primăria Aiud: Gestionarea momentului post-inundații în municipiu. Precizările administrației locale

Publicat

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Aiud a hotărât modalitatea de intervenție pornind de la trei considerente: sprijinirea cetățenilor de pe străzile afectate, menținerea activităților instituționale și sociale și demararea procedurilor pentru intervenții și reparații la infrastructură. După retragerea apelor, prioritatea a reprezentat-o eliberarea picioarelor de pod pentru curgerea corectă a apelor, precum și strângerea și transportarea nămolului și aluviunilor depuse pe căile de acces – carosabil, trotuare și curțile oamenilor. Acest lucru s-a inițiat dinspre centru înspre periferie și este în curs de desfășurare.

În acest moment continuă succesiv activitățile pe străzile afectate, tocmai de aceea este posibil să se creeze o stare de neliniște. Vom ajunge, conform planului, pe fiecare stradă.

În paralel, Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a preocupat de soluții concrete pentru ca o altă cădere masivă de precipitații să nu mai producă asemenea efecte. Pe termen mediu și lung, prin discuțiile directe cu instituțiile care au atribuții, vom proceda la următoarele activități: regularizarea cursului de apă în urma încărcării acestuia cu grohotiș, pietriș și alte aluviuni; solicitarea ultimativă către CFR pentru decolmatarea albiei din zona podului pe care îl administrează; evaluarea oportunității de a demola casele construite fără autorizație și afectate masiv de viitură la intrarea pe strada Dorului.

În privința satelor aparținătoare intervenția se realizează în doi timpi – dinspre drumul principal înspre drumurile secundare. La Gârbova de Jos s-a intervenit cu utilaje proprii. Pentru Gârbovița și Gârbova de Sus, la drumul județean intervine DPL care era în zonă cu utilaje. Iar pentru străzile secundare, cum sunt și străzile Albinei sau Aiudului, se va interveni cu utilaje proprii în următoarele zile. La Măgina s-a intervenit cu un buldoexcavator și au fost inițiate demersurile legale pentru lucrările necesare la podul de lemn.

„Încă din prima zi după producerea viiturii, prin intermediul Prefecturii și a Consiliului Județean sau direct cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul de Interne am identificat soluții a căror materializare se vede și se va vedea în Hotărâri de Guvern, spre exemplu H.G. nr. 481/2020 privind acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații în cursul anului 2020.

Mulțumim aiudenilor pentru sprijinul și înțelegerea de care dau dovadă și îi asigurăm de întreaga noastră susținere și mobilizare pentru ca într-o situație similară limitarea efectelor distructive să fie una vizibilă”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax