Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud: Ocuparea abuzivă a domeniului public constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 200 și 2.500 de lei

Publicat

Primaria Aiud

primaria aiud Din verificările efectuate de către funcționarii din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Aiud, pe domeniul public al unității administrativ-teritoriale Aiud s-au constatat o serie de acte și fapte contrare dispozițiilor legale în vigoare. Printre acestea se numără ocuparea domeniului public fără aprobare, împrejmuirea domeniului public fără aprobare și parcarea sau depozitarea vehiculelor sau agregatelor pe domeniul public fără aprobare.

Având în vedere Hotărârea Consiliului Local Aiud nr. 254/22 decembrie 2005 privind stabilirea sancțiunilor pentru faptele care constituie contravenții în domeniul bunei gospodăriri în municipiul Aiud și raportat la cele constatate în teren, rezultă că faptele săvârșite de către persoane fizice sau juridice, în sensul celor mai sus arătate, constituie contravenții astfel:

  1. Ocuparea domeniului public cu orice construcții provizorii sau materiale fără aprobare și fără achitarea taxelor legale în prealabil se sancționează cu amendă de la 200 – 1.000 lei pentru persoanele fizice și 300 – 2.500 lei pentru persoanele juridice.

  2. Împrejmuirea domeniului public se sancționează cu amendă de la 200 – 1.000 lei pentru persoanele fizice și 300 – 2.500 lei pentru persoanele juridice.

  3. Parcarea sau depozitarea vehiculelor și/sau agregatelor agricole în afara proprietății se sancționează cu amendă de la 200 – 1.000 lei pentru persoanele fizice și 300 – 2.500 lei pentru persoanele juridice.

Plata amenzii contravenționale nu absolvă pe cel sancționat de achitarea contravalorii stabilite pentru prejudiciul adus prin săvârșirea faptei.

În cazul în care contravenientul nu se conformează măsurilor dispuse prin procesul verbal de sancționare a contravențiilor, agentul constatator poate aplica, în mod repetat, după fiecare somație la care acesta nu se conformează, o nouă amendă pentru fapta de natură contravențională săvârșită.

Având în vedere cele precizate, în termen de 15 zile cei aflați în situațiile de mai sus au obligația să elibereze domeniul public ocupat prin construcții, împrejmuiri sau depozite de orice natură.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax