Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud: Prima campanie gratuită de sterilizare și microcipare a câinilor cu stăpân în municipiu

Publicat

Primăria Aiud

Primăria Municipiului Aiud anunță locuitorii că începe prima campanie gratuită de sterilizare și microcipare a câinilor cu stăpân în municipiu.

”Știați că sterilizarea câinilor de rasă comună, precum și microciparea și înregistrarea în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân sunt obligatorii prin lege? În caz contrar, deținătorii riscă amenzi de până la 10.000 lei.

La Aiud vom steriliza și microcipa gratuit 100 de câini cu stăpân.

Scopul campaniei de informare și sterilizare este de a preveni înmulțirea necontrolată a animalelor și de a stopa fenomenul abandonului acestora”, transmit reprezentanții primăriei.

În continuare, detaliile campaniei, transmise de organizatori.

Beneficii aduse animalului de companie:

– microciparea oferă un istoric medical al câinelui.

Sterilizarea are următoarele beneficii pentru câinele tău:

– reduce riscul tumorilor și infecțiilor interne;

– este recomandată pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă;

– reduce semnificativ riscul de apariție a cancerului mamar, mai ales în situația în care cățelușa e sterilizată înainte de primul ciclu de călduri;

– elimină posibilitatea apariției problemelor medicale precum piometrul, cancerul uterin sau ovarian;

– previne problemele de comportament ale animalului;

– la masculi reduce posibilitatea apariției bolilor de prostată și elimină apariția cancerului testicular.

Beneficiile deținătorului:

– microciparea ajută la regăsirea dintre proprietar și câinele pierdut.

– sterilizarea previne marcarea nedorită a teritoriului prin urinat, vagabondajul și riscul de pierdere a animalului în urma bătăilor între masculi.

– prin eliminarea ciclului de călduri la femele, dispare comportamentul nervos și nu vor mai atrage masculi nedoriți în vecinătatea casei.

Beneficiile comunității:

– adăposturile de animale din întreaga țară sunt suprasolicitate și suprapopulate de câini abandonați; sterilizarea previne abandonul animalelor, deci previne existența acestora pe străzi.

– sursa problemei abandonării câinilor este lipsa sterilizării; conștientizând cetățenii de importanța și obligativitatea acestei proceduri, vom reduce numărul de câini de pe străzi.

– microciparea previne abandonul de animale; datorită microcipului înregistrat în RECS, autoritățile pot identifica proprietarul care și-a abandonat câinele.

Microciparea și sterilizarea câinilor se va face pe bază de programare la numărul de telefon 0258 861 593. Operațiile vor fi efectuate în zilele de sâmbătă și duminică, începând cu data de 6 noiembrie 2021, în cadrul Cabinetului Veterinar „Minivet”.

Campania este derulată de către Primăria municipiului Aiud prin SPAPL, în colaborare cu medicii veterinari voluntari: Dr. Varga Osolya, Dr. Scutelnicu Andrei și Dr. Mihai Simona, cărora primăria le mulțumește pentru implicare”, precizează reprezentanții administrației locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax