Connect with us
Publicitate

AIUD

Primăria Aiud vrea înființarea unei companii municipale de transport public. Va gestiona flota de autobuze electrice

Publicat

Primăria Aiud va propune Consiliului Local Aiud înființarea Companiei Municipale de Transport Public, ce va gestiona întreaga flotă de autobuze electrice care vor fi achiziționate în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene. 

„Executivul local va propune Consiliului Local Aiud aprobarea înființării Companiei Municipale de Transport Public Aiud.

Noua companie municipală va avea de gestionat întreaga flotă de autobuze electrice care vor fi achiziționate în cadrul proiectului „Transport public ecologic în municipiul Aiud” finanțat din fonduri europene.

Vor fi create aproximativ 60 de noi locuri de muncă”, au transmis marți reprezentanții Primăriei Aiud.

Potrivit acestora, modele similare funcționează deja la Cluj-Napoca sau Turda.

„Pe această cale vă informăm că timp de mai bine de o lună a fost activ pe SEAP anunțul de participare la licitația deschisă privind contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, cu autobuze, pe raza UAT Aiud.

Termenul de depunere a ofertelor a expirat pe 15.02.2021, nefiind depusă nici o ofertă”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Aiud, pe pagina de Facebook.

16 autobuze electrice, 28 de stații pentru călători și alte investiții moderne în Aiud

Proiectul „Transport public ecologic în municipiul Aiud” are o valoare totală de peste 10 milioane euro. Municipalitatea va atrage circa 8,85 milioane euro din cadrul Programului Regio 2014-2020, în vederea realizării unor investiții extrem de importante, între care se numără:

  • achiziția a 16 autobuze electrice,
  • crearea unui depou ultramodern pentru vehicule urbane,
  • modernizarea a 28 de stații pentru călători,
  • achiziționarea a 50 de biciclete pentru „bike sharing”,
  • reabilitarea unor străzi,
  • crearea de spații pietonale și construirea de noi piste de biciclete în oraș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nimeni

    marți, 02.03.2021 at 13:18

    T…… de primar progresist din Alba Iulia de ce nu s-a gandit la asa ceva? Toate orasele mari au astfel de companii si nu vad de ce in Alba Iulia nu ar fi la fel. Eu in locul lui as face o companie locala de transport si as introduce troleibuze, daca nu ma pot scapa de STP, ca alea nu intra in competenta lor. Gratuitatile le-as acorda doar pe troleibuze atat pentru elevi cat si pentru pensionari.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax