Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud vrea să pună infractorii pe fugă. Instalează 57 de camere de luat vederi în oraş

Publicat

Primăria Aiud

Primăria municipiului Aiud vrea să știe fiecare mișcare ce se petrece în oraș, iar pe asta are în plan montarea a 57 de camere video. O procedură de achiziţie publică cu valoare estimată de 221.000 de lei denumită ”Sistem de supraveghere şi înregistrare video în Municipiul Aiud” este, în prezent, în derulare pe SEAP. Singurul ofertant interesat în realizarea lucrărilor este societatea Diafan SRL Alba Iulia. Deocamdată, oferta este în analiza comisiei de evaluare, nefiind publicat anunţul de atribuire. 

Potrivit caietului de sarcini, în principalele zone publice din Aiud vor fi instalate un număr de 57 de camere de luat vederi (52 de trei megapixeli, iar cinci de doi megapixeli, acestea din urmă având caracteristica de identificare a plăcuţelor de înmatriculare de la maşini).  Cele mai multe camere (cinci) vor fi instalate în Piaţa Consiliul Europei. Primăria a stabilit un număr de 46 de puncte de interes spre care ar urma să fi îndreptate camerele. Printre acestea se află şcolile şi grădiniţele, primăria, parcurile, bisericile, trecerile de pietoni, intrările principale în oraş, locurile de joacă pentru copii, intersecţiile, pieţele, podurile rutiere etc. Caietul de sarcini mai prevede, printre altele, furnizarea a două înregistratoare digitale, a unui centru de management pentru analiza video, 18 hard-diskuri, 8 routere wireless, 10 switch-uri ş

Camerele video vor fi instalate pe stâlpii primăriei sau ai societăţii Electrica, la o înălţime de aproximativ 3 metri. Echipamentele de înregistrare şi sursele back-up vor fi montate într-o încăpere din sediul Poliţiei locale. Termenul de execuţie va fi de 60 de zile de la data ordinului de începere a lucrărilor.

”Având în vedere constrângerile bugetare pentru acest obiectiv de investiţii s-a aprobat sistemul de finanţare «credit furnizor». Menţionăm astfel, HCL nr. 186 din 31 iulie 2017 privind contractarea unui credit furnizor destinat finanţării investiţiei Sistem de supraveghere şi înregistrare video în Municipiul Aiud”, se mai susţine în caietul de sarcini.

”Se doreşte reducerea actelor infracţionale desfăşurate în spaţiul public (agresiuni asupra persoanelor, mai ales a copiilor, aruncarea gunoiului în locuri nepermise, incidente în traficul auto şi pietonal etc). În anumite puncte din cele descrise mai sus se cere identificarea numărului de înmatriculare a autovehiculelor în imaginile preluate. Imaginile vor fi transmise utilizând serviciile unui furnizor de internet, vor fi înregistrate pe o durată de minim 30 de zile şi vor fi vizualizate într-un punct de control amenajat la sediul Poliţiei locale”, se afirmă în nota de fundamentare a hotărârii consiliului lcoal din iulie 2017.

 

sura: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax