Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia a asigurat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Pentru ce pot fi acordate despăgubiri

Publicat

Primăria Alba Iulia a cumpărat joi, 29 septembrie, servicii de asigurare de răspundere civilă pentru Serviciul public de ridicare, transport și depozitare, a vehiculelor staționate neregulamentar, pe raza teritorială a municipiului.

Achiziția a fost făcută prin cumpărare directă, pe platforma SEAP. Pentru o perioadă de 12 luni, polița de asigurare are o valoare de 7.415,55 de lei, fără TVA (1.500 de euro).

Potrivit descrierii ofertei, asigurătorul va acorda despăgubiri, în limitele răspunderii menţionate în poliţă, pentru:

  • sumele compensatorii pe care asiguratul este obligat să le plătească terţelor persoane păgubite cu titlu de daune materiale directe, ca urmare a producerii unor evenimente asigurate
  • cheltuielile de judecată făcute de persoana păgubită pentru îndeplinirea formalităţilor legale în vederea obligării asiguratului la plata despăgubirilor ca urmare a producerii unui eveniment asigurat, dacă asiguratul a fost obligat la despăgubire prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă (inclusiv în cazul în care acţiunea penală pusă în mişcare nu mai este judecată, iar acţiunea civilă rămâne în competenţa instanţei penale)

Limita de răspundere pe întreaga perioadă (12 luni) este de 50.000 de euro. 

Asigurătorul va acorda despăgubiri în baza contractului de asigurare pentru răspunderea decurgând din încărcarea/descărcarea autovehiculelor terestre, cu condiția efectuării unui minim de 6 fotografii, înainte și după încărcare/descărcare (foto de ansamblu din toate unghiurile optime). Nu se acceptă filmări video, doar poze.

De asemenea, asigurătorul nu acordă despăgubiri pentru pierderea/avarierea/distrugerea autovehiculelor aparținând terților și preluate de către asigurat, pe timpul transportului acestora către locația indicată în contract și nici pe timpul aflării în custodia asiguratului.

Prin poliță este acoperită numai activitatea de ridicare auto, nu și restul activității desfășurate de poliția locală, care reprezintă excludere conform condițiilor de asigurare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax