Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia a cumpărat două locuințe tip container, pentru familii din municipiu care trăiesc în condiții insalubre

Publicat

Primăria Alba Iulia a cumpărat recent două locuințe din elemente modulare de tip container.

Acestea vor fi utilizate pentru cazarea unor familii cuprinse în evidența sistemului de asistență socială, persoane care trăiesc în condiții insalubre. 

Achiziția celor două locuințe din elemente modulare tip container a fost făcută în 31 august, prin cumpărare directă pe platforma SEAP. Containerele au o dimensiune de 4 x 2,8 x 2,4 metri și au costat 75.630 de lei, fără TVA, adică peste 15.000 de euro.

Potrivit caietului de sarcini, la nivelul municipiului există un număr de trei zone marginalizate. În acestea trăiesc în condiții de locuire precare un număr de aproximativ 2.000 de persoane.

Teritorial, aceste zone au apărut la periferia cartierelor, prin ridicarea de construcții improprii, fără legături cu rețele de infrastructură publică, de acces sau utilități.

Aproximativ 20 de persoane trăiesc în zonele cu construcții improvizate. Acestea se confruntă cu mai multe probleme sociale, de la situații de risc social, ocuparea scăzută pe piața muncii, nivelul scăzut de educație și starea de sănătate precară.

În prezent, la nivel local există un număr de 25 de unități locative, în trei blocuri de locuințe sociale. Față de numărul de locuințe speciale din administrarea DAS, există un număr de 400 de solicitări de locuințe sociale, aflate în așteptare și care nu pot fi onorate.

Cum vor arăta locuințele din elemente modulare

Potrivit documentației, fiecare locuință de tip container va avea dimensiunile de 4 x 2,8 x 2,4 metri.

Pereții și învelitoarea acestora va fi realizată din panouri sandwich de 6 cm grosime.

Containerele modulare vor fi dotate cu instalații electrice (prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat) și sanitare, inclusiv cu un boliler de 80 de litri.

De asemenea, fiecare container va fi dotat cu tablou electric pentru circuit iluminat, circuit prize și circuit încălzire.

Terenul pe care urmează să fie amplasate locuințele va fi amenajat de către Primărie (rețele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, precum și platforma betonată).

foto reprezentativă: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax