Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia a cumpărat jucării pentru cele 20 de grădiniţe din oraş. Copiii se bucură de tăblițe de scriere, trenulețe, seturi educative, puzzle-uri

Publicat

hava

jucarii, mircea havaLa Alba iulia, copiii sunt și vor rămâne o prioritate pentru municipalitate. Grădinițele din Alba Iulia au început bine noul an, cu un cadou primit din partea municipalității. Practic, toate unitățile de învățământ preșcolar de acest tip din oraș, aflate în rețeaua administrată de Primăria Alba Iulia, au primit jucării noi, pentru a-i ajuta pe micuții învățăcei să descopere mai ușor lumea, prin joc și joacă.

Sfârșitul anului 2014 a marcat o întâlnire de lucru între directorii grădinițelor din oraș și primarul Mircea Hava. Printre priroritatile enunțate s-a confirmat și necesitatea suplimentării disponibilului de jucării. Solicitările celor prezenți au constituit temeiul alocării unei sume de 200. 000 lei către centrele bugetare din această zonă de învățământ, iar ulterior acestea au derulat achiziția de jucării (păpuși, tăblițe de scriere, trenulețe, seturi educative, cuburi, puzzle-uri, lego, etc.).

Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia, el însuși bunic și, deci, obișnuit cu lumea jucăriilor pentru cei mici, spune că „oricărui copil, orice-ar avea acasă, îi strălucesc mai tare ochișorii când vede jucării noi. La asta ne-am gândit și noi, când am decis să cumpărăm pentru grădinițele din oraș jucării noi, interesante, moderne, adaptate cerințelor sociale educative actuale. Pentru că, trebuie să recunoaștem, sunt ani buni de când multe din grădinițele din oraș n-au mai primit nici măcar o lopățică sau o galetușă. Pe copii nu ar trebui să îi intereseze veșnica problemă a oamenilor mari: „nu sunt bani pentru…”. O să încercăm și pe viitor să fim cât mai atenți la acest aspect, pentru ca toți copiii noștri să crească frumos”.

Primăria Alba Iulia a susținut în ultimul an și un proiect cu finanțare nerambursabilă implementat de Asociația “Micul Prinț”, pentru creșterea calității serviciilor de îngrijire în grădinițele din municipiu, reducând deficitul de personal nedidactic din învățământul preșcolar albaiulian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax