Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia a lansat procedura de achiziţie publică a unui credit de 26,5 milioane lei, pentru a putea finaliza mai multe investiții

Publicat

Primăria Alba Iulia are în derulare, de la sfârşitul lunii trecute, procedura de achiziţie publică pentru accesarea un credit tip revolving în valoare de 26.500.000 lei, pentru finalizarea mai multor obiective de investiții începute în oraş.

Contractul va fi atribuit unui grup de operatori economici organizaţi în asociere şi va avea ca obiect servicii de acordare credite – linie de finanţare revolving în valoare de maxim 26.500.000 lei, în vederea finanţării unor investitii de interes public local. Valoarea estimată a contractului este de 16.565.150 lei, fără TVA.

Termenul pentru finalizare este de 120  luni începând de la data atribuirii contractului, iar garanţia de participare solicitată firmelor interesate să participe este de 50.000 lei.

La cerinţele de capacitate economică şi financiară, în caietul de sarcini se arată că media cifrei de afaceri globale anuale calculată pentru anii financiari 2009, 2010 şi 2011 trebuie să fie în cuantum de minim 17.000.000 lei, în cazul ofertanţilor.

Candidatul va prezenta declaraţia şi o listă a principalelor servicii de acordare credite, prestate în ultimii trei ani, conţinând valori, perioade de prestare, beneficiari, indiferent dacă aceştia din urmă sunt autorităţi contractante sau clienţi privaţi. Candidatul înfiinţat de mai puţin de trei ani va prezenta lista principalelor servicii de acordare de credite prestate de la înfiinţare.

În anunţul de achiziţie se preconizează un număr de trei agenţi economici invitaţi să prezinte oferte.

Se va alege oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic în ceea ce priveşte criterii de preţ (calculat prin RIR – Rata internă de rentabilitate; oferta care va avea rata internă de rentabilitate cea mai mică va primi punctajul maxim) şi maturitatea creditului (poate fi cuprinsă între minim 7 ani şi maxim 10 ani).

Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 22 ianuarie, ora 15.00. Ofertele sau cererile de participare vor fi primite până la 24 ianuarie 2013, ora 10.00, iar acestea vor fi deschise la ora 11.00, la sediul Primăriei din Alba Iulia.

Precizări: „Toţi candidaţii care îndeplinesc cerinţele de calificare vor fi selectaţi/preselectaţi. În cazul în care numărul candidaţilor care îndeplinesc criteriul de preselecţie este mai mic decât numărul minim indicat în anunţul de participare la secţiunea IV.1.2 (trei – n.r.), autoritatea contractantă are dreptul de a continua procedura de negociere numai cu acela/aceia candidat/candidaţi care îndeplineşte/îndeplinesc criteriile solicitate. Contractul se va încheia numai după obţinerea avizului favorabil al Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale. Municipiul Alba Iulia îşi rezervă dreptul de a opta pentru rambursarea anticipată, integrală sau parţială a creditului, oricând pe durata liniei de finanţare, fără perceperea nici unui cost suplimentar sau comision de rambursare anticipată. Pentru stabilirea ofertei câştigătoare, autoritatea contractantă îşi rezervă dreptul de a desfăşura negocieri în runde succesive, până la identificarea şi stabilirea, pe baza criteriilor de atribuire, a celei mai avantajoase oferte din punct de vedere economic.”

Reamintim că Primăria Alba Iulia apelează la această formă de finanţare din cauza lipsei de lichidităţi generate de modificări ale normelor metodologice de către Ministerul Finanțelor şi de necesitatea finalizării proiectului de reabilitare a centrului istoric, a celui de modernizare a DN74 – str. Zlatnei și Calea Moților, modernizarea străzilor din orașul de jos și valorificarea resurselor turistice naturale din Parcul dendrologic Mamut. Citeşte mai mult aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax