Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia a pierdut procesul cu fostul șef al Poliției Locale. Ilcu va trebui repus de Pleșa pe o funcție desființată

Publicat

Fostul șef al Poliției Locale a Municipiului Alba Iulia, Daniel Ilcu, a câștigat definitiv procesul cu primăria, reprezentantă de Gabriel Pleșa.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul formulat de Municipiul Alba Iulia față de o decizie anterioară a Tribunalului Alba, care îi dădea dreptate lui Ilcu, demis din funcție în data de 12 mai 2021.

Asta înseamnă că fostul șef al Poliției Locale va trebui repus în funcția din care a fost demis și, mai mult, primește 2.000 de lei cheltuieli de judecată. Problema este că între timp, funcția respectivă a fost desființată.

Soluția instanței:

”Respinge ca nefondat recursul formulat de către recurenții – pârâți Municipiul Alba Iulia și Primarul Municipiului Alba Iulia împotriva Sentinței (…), pronunțată de Tribunalul Alba – Secția a II-a Civilă, de Contencios administrativ, Fiscal și de Insolvență.

Obligă recurenții-pârâți la plata către intimatul – reclamant a sumei de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă.

Ia act de renunțarea la judecata cererii de recurs formulată de către recurentul – reclamant Ilcu Daniel Ioan. Cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Curtea de Apel Alba Iulia.

Pronunțată în data de 4 mai 2022, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței.”

De la demiterea acestuia Poliția Locala Alba Iulia a fost reorganizată: mai precis a fost desființată ca direcție și a devenit serviciu, iar postul ocupat inițial de Daniel Ilcu nu mai există.

Rămâne de văzut cum va pune în aplicare instituția hotărârea instanței.

Problemele între Daniel Ilcu, primărie și noul primar pe atunci al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, au început în momentul în care fostul șef al poliției locale a fost găsit băut la volanul mașinii de serviciu.

În urma prelevării probelor biologice, ar fi avut alcoolemia de peste 5 %, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Acesta s-a apărat în instanță, în procesul privind demiterea sa, precizând nu a fost condamnat sau sancționat la locul de muncă.

”Reclamantul nu a fost condamnat definitiv printr-o hotărârea judecătoreasca definitiva și în favoarea sa operează prezumția de nevinovăție”.

Mai multe detalii despre proces puteți citi AICI.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Don' sef

    joi, 05.05.2022 at 06:12

    Daca ,,omul,, asta tot se pricepe, ar putea fi pus sef la barul institutiei ( daca exista), obligat sa gestioneze bauturile (fara alcool), i-as da in dotare o lada de bere cu sticlele sigilate si o trotineta. Cat va rezista oare ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax