Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia a preluat echipa de fotbal Unirea. Primarul Gabriel Pleșa: „Decizia este una istorică”

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, în ședința extraordinară de marți, preluarea de către Clubul Sportiv Municipal a echipei de fotbal Unirea Alba Iulia. 

„Îndelung discutată, în atenția autorităților și opiniei publice din municipiul nostru încă de la finalul anului trecut, preluarea echipei de fotbal Unirea Alba Iulia de către primărie a fost aprobată azi în ședință extraordinară a Consiliului Local.

Dincolo de detaliile birocratice încă în curs de a fi puse la punct, decizia este, fără teama de a exagera, una istorică. Un simbol al orașului, un brand puternic, echipa Unirea Alba Iulia, cu o tradiție de 100 de ani curând, revine acasă, sub tutela Primăriei. Este, până la urmă, o decizie de oportunitate pe care o luăm nu doar pentru echipa de seniori, greu încercată în ultimii ani, ci asupra întregii activități fotbalistice din orașul nostru.

Ziua de azi reprezintă doar începutul unei strategii viitoare pe care Clubul Sportiv Municipal o va implementa la nivelul fotbalului juvenil din oraș.

Copiii din Alba Iulia, și de ce nu, din județ, merită condiții mult mai bune de antrenament, de selecție și de reprezentare într-o echipă simbol pentru Alba Iulia.

Mulțumesc colegilor mei consilieri pentru suport! Greul de-abia acum începe, dar nădăjduiesc că vom reuși!

Unirea nu moare!

Hai Unirea!”, a scris primarul Gabriel Pleșa, pe Facebook.

Consilierii locali din Alba Iulia s-au întâlnit marți, 9 august, în ședință extraordinară, pentru a vota preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, a activității sportive și a locului de participare în competiții, respectiv în Campionatul Național Liga 3, începând cu sezonul 2022 – 2023, a echipei de fotbal AFC Unirea 1924, precum și a tuturor drepturilor federative sportive ale Asociației Fotbal Club Unirea 1924.

AFC Unirea 1924 este succesorul în drepturi a echipei de fotbal înființată în anul 1924 sub denumirea „Unirea Mihai Viteazul”, deținând palmaresul tuturor echipelor, indiferent de denumire, care au succedat echipa de fotbal „Unirea Mihai Viteazul”.

Potrivit Legii 69/2000 a educației fizice și sportului, autoritățile administrației publice au obligația să sprijine sportul pentru toți și sportul de performanță și să asigure condițiile organizatorice și materiale de practicare a educației fizice și sportului în comunitățile locale.

Potrivit regulamentului FRF, cluburile de drept privat, participante la campionatele naționale de seniori care au obținut dreptul de participare în competiție prin cesionarea acestuia de la cluburile de drept public, pot cesiona dreptul de participare în competiție cu titlu gratuit și definitiv exclusiv cluburilor de drept public care au deținut dreptul de participare în competiție, la data cesionării acestora către cluburile de drept privat respective.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 09.08.2022 at 16:18

    Bravo Pleşa ! Bagi apă-n fântână. Ce speri să faci cu o echipă cu 20 puncte de penalizare ? Chiar dacă ai mai avea încă trei mandate, tot nu o să vezi ceea ce a fost.Sportul în Alba Iulia este sortit eşecului, pentru că nu sunt oameni care să facă acest lucru. Şi Blajul ne-a luat-o înainte d.p.v. performanţă. La fotbal se pricep toţi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax