Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia a semnat contracte de 2,2 milioane lei pentru modernizarea străzilor din cartierul Meridian şi zona Dealul Furcilor

Publicat

cartier meridian2Primăria Alba Iulia transmite că în perioada următoare încep lucrările de modernizări ale străzilor din zona Dealul Furcilor şi cartierul Meridian. Pentru cele două proiecte, administraţia locală a semnat contracte în valoare totală de 2,2 milioane lei, cu Florea Grup şi Elis Pavaje.

Potrivit sursei citate, cele două contracte au fost semnate în 10 martie, așa că, “în următoarele luni, locuitorii de aici, fie că vorbim de pietoni, fie de șoferi, se vor putea bucura de drumuri moderne”.

Contractul de lucrări pentru modernizarea străzilor din zona Dealul Furcilor a fost atribuit companiei Florea Grup. Preţul rezultat în urma licitaţiei este de 1.568.083,81 lei, iar soluția tehnică adoptată este covor asfaltic.

În privința cartierului Meridian, câștigătorul licitației este Elis Pavaje SRL, iar valoarea contractului este de 634.237, 39 lei. Lucrările presupun amenajarea tramei stradale și a trotuarelor în sistem de dalaj, cu precizarea că execuția parțială a străzii Costache Negruzzi se va realiza prin covor asfaltic și trotuare dalate.

Străzile care vor intra în reparații capitale: Cartier Meridian – parțial strada Costache Negruzzi; strada Izvorului, strada Nicolae Labiş, strada Barbu Catargiu.

Termenul prevăzut pentru ambele contracte este de zece luni de la intrarea în vigoare, prin emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

“Vreau ca albaiulenii să înțeleagă faptul că pentru noi, cei din Primărie, fiecare zonă din oraș este la fel de importantă, fie că vorbim de zonele centrale, fie de cele mărginașe. Procesul de modernizare al străzilor din municipiu este unul care subscrie anumitor criterii iar ordinea în care lucrările de reabilitare au loc, depinde de mai mulți factori. Asigurarea pe care le-o dau, personal, albaulienilor, este aceea că toți sunt egali și că prioritatea noastră este aceea de a le oferi, fiecăruia dintre ei, posibilitatea de a trăi într-un oraș în care lucrurile se fac temeinic, în folosul comunității.

Până acum, putem spune că Izvorului (strada, n.r.) era un izvor nesecat de nemulțumiri și, la fel, Meridian era… paralel cu condițiile de viață dintr-un oraș de secol 21. Evident că, dacă s-ar fi putut, toate ar fi fost rezolvate de ani buni, însă, când ești limitat de un buget și de niște planuri stricte, de o ordine a investițiilor clar prevăzută, ești obligat să le și respecți. Și, că tot veni vorba de respect, tocmai de asta, din respect pentru oamenii de acolo, am „tras” cât am putut pentru a face din cauza lor o prioritate. Acum, în sfârșit problemele vor fi rezolvate și sper ca toată lumea, și de pe Izvorului, și din Meridian, va fi mulțumită. Mai avem de așteptat puțin până când vremea ne va permite total să intervenim fără să fim nevoiți să revenim”, a spus primarul Mircea Hava.

În 2015, au fost modernizate peste 50 de străzi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Cris

    miercuri, 16.03.2016 at 08:37

    „Din respect pentru oamenii de acolo” ar trebui sa recunoasca (dl. primar) si faptul ca este an electoral. Ma intreb daca s-ar mai fi „tras” ceva in cazul in care n-ar fi existat si interesul pentru „tragerea” electoratului.

  2. cucubau

    miercuri, 16.03.2016 at 11:23

    „Oamenii de acolo” pot fi atraşi cu maşinile în parcarea minunată de la BCR; când se mai încălzeşte li se poate livra gratis la scară nişte mătasea broaştei cu mormoloci de o zi, din scheletul de clădire de lângă BCR să le orăcăie şi lor a „secol 21”; dacă oamenii de acolo sunt pietoni, la cerere nu li se pictează zebre, pentru a rămâne puţin blocaţi în trafic, cum dealtfel cu bucurie se exprimă toţi trecătorii care dau să coboare pe H. Coandă spre BCR; staţi liniştiţi voi „oameni de acolo ” pentru că noi cei care mergem pe strada Anghel Saligny ne simţim în secolul 22 de atâta grijă pentru cei 150 metri de asfalt cu spărtură de beton fără trotuar! Aşa-i că vă e puţin ciudă pe noi!?

  3. zorro

    miercuri, 16.03.2016 at 23:03

    oare fima +Elis Pavaje” este tot aceeasi firma care castiga de obicei licitatiile si estre strans legata de d-l Hava&Co?????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax