Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia a semnat un contract de 6 milioane de lei pentru 240 de biciclete inteligente. Ce spune primarul Pleșa

Publicat

Primarul Gabriel Pleșa a declarat că municipiul a semnat un contract de 6 milioane de lei, pentru un sistem de bike sharring. Este vorba despre sistemul care va permite locuitorilor și turiștilor să închirieze biciclete electrice. 

Firma care va implementa sistemul este Scope Systems SRL. În total este vorba despre 240 de biciclete care vor fi prezente la stațiile din oraș.

”Am semnat contractul privind achiziția echipamentelor pentru sistemul ”bike sharing” prevăzut în cadrul proiectului de mobilitate urbană. Contractul a fost  adjudecat de firma Scope Systems SRL, valoarea acestuia fiind de 6,07 milioane lei (inclusiv TVA), iar termenul de implementare 3 luni.

Prin această investiție, pe traseul proiectului de mobilitate urbană vor fi montate 12 terminale pentru ”bike sharing” și 60 de rasteluri, unde albaiulienii și turiștii vor

găsi 240 de biciclete electrice inteligente. Toate echipamentele vor fi compatibile și integrabile tehnic și funcțional în sistemul centralizat de gestionare a traficului.

Aceste dotări vin în continuarea celor de anul trecut, când am recepționat 70 de biciclete mecanice, terminalele și rastelurile aferente. Sistemul ”bike sharing” va  contribui și el la obținerea, ca și comunitate, a ceea ce ne-am propus prin lucrările de mobilitate urbană:

– îmbunătățirea infrastructurii transportului public de persoane, pietonale și pentru bicicliști;

– protejarea mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor de echivalent CO2 generate de transportul rutier motorizat;

– creșterea utilizării transportului nemotorizat, respectiv a numărului de bicicliști și pietoni;

– creșterea numărului de pasageri în transportul public local și implicit reducerea traficului cu autoturisme personale”, a precizat Gabriel Pleșa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. vaile

    marți, 30.01.2024 at 20:52

    numai prostii bani aruncati degeaba asa s-a intamplat si cu celelalte biciclete

  2. Cornelia

    marți, 30.01.2024 at 20:53

    de asta are nevoie orasu asta??
    ma inchin, dale minte!!!

  3. Stefan

    miercuri, 31.01.2024 at 18:51

    PROBLEMA KRONOSPAN, HOLZ CAND SE REZOLVA CA SA PUTEM VORBII CU ADEVĂRAT DESPRE POLUARE , NU CRED CA MASINILE POLUEAZA MAI MULT DECAT ACESTE FABRICI. ASCUNDEM GUNOIUL SUB PRES SAU MAI BINE ZIS DAM CU PARFUM PESTE TRANSPIRAȚIE. INTREBARE PT DOMNUL PRIMAR.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax