Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia alocă 180.000 de lei pentru repararea unor fântâni arteziene din municipiu

sediu primarie drona

Publicat

Primăria Alba Iulia alocă 180.000 de lei pentru repararea unor fântâni arteziene din municipiu. Este vorba despre fântânile aflate în Piața Cetății, parcul Sfânta Ecaterina și pe strada Calea Moților, vis-a-vis de sediul instituției. 

Primăria Alba Iulia a lansat în 15 decembrie o procedură de atribuire pentru lucrări de reparații la fântânile arteziene din Piața Cetății, Parcul Sf. Ecaterina și de pe strada Calea Moților, vizavi de sediul Primăriei.

Valoarea estimată a contractului este de 180.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, fântâna arteziană din Parcul Sfânta Ecaterina este formată din 11 cuve, jetul de apă fiind asigurat de trei pompe cu o putere de 350W fiecare. Cuvele sunt din material plastic, iar sub efectul tasării solului din jurul lor s-au deformat, apărând fisuri pe cutele de tasare. Convertizoarele de frecvență ce comandă turația pompelor, respectiv înălțimea jetului de apă sunt defecte. Astfel, înălțimea jetului de apă fiind de peste 2 metri, există o pierdere mare de apă.

Fântâna arteziană amplasată pe strada Calea Moților vis-a-vis de sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, în vecinătatea Hotelului Militar, are nevoie de lucrări ample de reparații la partea de cuvă, finisaje, instalația de recirculare a apei, instalația de alimentare cu apă și instalația electrică.

Fântâna arteziană din Piața Cetății este formată din 34 de cuve, fiecare echipată cu pompă proprie și sistem de lumini. Sistemul de jocuri de lumini este deconectat de la instalația electrică, fiind nevoie de reconectarea sa la panoul de comandă și punerea în funcțiune.

Lucrările de reparații solicitate de Primărie

La fântâna arteziană din parcul Sfânta Ecaterina:

  • schimbarea celor 11 cuve din material plastic cu diametrul de 1 metru și adâncimea de 1,8 metri
  • stabilizarea terenului în jurul acestora
  • refacerea tabloului de comandă a pompelor

La fântâna arteziană de pe strada Calea Moților:

  • repararea cuvei din beton, de formă rotundă, cu diametrul de 5,5 metri
  • repararea instalațiilor hidraulice și electrice ale fântânii

La fântâna arteziană din Piața Cetății

  • conectarea corpurilor de iluminat ale celor 34 de cuve în panoul de comandă aflat în camera tehnică și punerea în funcțiune a acestora
  • circuitul electric între corpurile de iluminat și camera tehnică este executat

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 20.12.2021 at 21:06

    Mai, da parodia aia de arteziana din fata hotelului Transilvania considerati ca e in regula ? Sase tasnitori cu inaltimi diferite si inclinatii diferite. Asa a fost proiectata ? Si mai e si aia din spatele bisericii, viazvi de cracii primaritei. Si cum spunea unul de la Primarie, acum merg, dar la iarna ne pun sa luam pompele si sa le ducem in alta parte unde e nevoie. Dar sa speram ca acum nu mai da ordine batranul Stalin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate