Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia alocă 460.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la piață. Probleme vechi, contract nou

Publicat

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia intenționează finalizarea pieței agroalimentare din centrul municipiului. Deși contractul estimat la 460.000 de lei a fost denumit ”Lucrări și dotări necesare finalizării obiectivului de investiții Reabilitare piață agroalimentară Centru Alba Iulia”, de fapt este vorba în primul rând de o serie de reparații la lucrările deja executate într-un contract anterior eșuat, pe care primăria l-a și reziliat. 

Instituția pune la bătaie prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice – SEAP un contract estimat la aproape o jumătate de milion de lei pentru o serie de lucrări la piața din centrul municipiului, nefinalizată de ani buni. Documentația pentru participarea la procedura simplificată putea fi depusă până miercuri, 7 februarie.

Probleme vechi, contract nou

Noul contract va trebui să acopere problemele din cel vechi, care avea drept obiectiv construcția pieței. Astfel, potrivit caietului de sarcini, lucrările necesare țin de ”remedierea fisurilor din pardoseala de beton, refacerea suprafețelor de beton sablate, reparații la treapta de beton pentru postul trafo din corpul administrativ și reabilitarea rosturilor din partodoseala de beton”.

De asemenea, sunt necesare hidroizolații la planșeu, dar și etanșarea sistemului de îndepărtare a apelor căzute pe acoperișul clădirii administrative (plouă înăuntru).

”Pentru finalizarea obiectivului mai sunt necesare lucrări în continuare și dotări, din proiect, care sunt rest de executat din contractul inițial”, mai precizează documentul citat. Este vorba despre amenajarea spațiilor verzi, alimentarea cu apă, instalații sanitare dar și lucrări de rezistență la corpul administrativ, confecții metalice și multe altele.

Mai sunt necesare obiecte perimetrale din beton, locurile pentru cântare, rastel de inox pentru biciclete etc.

Firma care va semna contractul cu primăria, va trebui însă să realizeze și o serie de lucrări noi: zugrăveli exterioare pentru stâlpi, balustrade de protecție, reparații la streșini, turnare de beton și multe altele.

Contractul inițial, un eșec

Câștigătorul licitației inițiale pentru construcția pieței nu și-a respectat termenul și a tărăgănat lucrările mai bine de 2 ani, astfel că Primăria Alba Iulia a luat-o de la capăt cu o nouă expertiză tehnică și cu un nou constructor.

Lucrările la piața din centrul municipiului Alba Iulia s-au oprit la aproximativ 80%, constructorul jucându-se cu răbdarea instituției publice până când primăria a reziliat contractul.

Valoarea inițială a pieței a fost de 2.764.897,89 lei cu TVA. Contractul fusese atribuit firmei Telecerna din Deva.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax