Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia alocă peste 72.000 de euro pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană și instruirea a 28 de angajați

Publicat

sediu primarie drona

Primăria Alba Iulia vrea să actualizeze Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru municipiu. Valoarea serviciilor este de peste 72.000 de euro, în cadrul acestora fiind inclusă și instruirea în domeniul mobilități urbane a 28 de funcționari publici și specialiști din cadrul Primăriei. 

Primăria Alba Iulia a lansat joi în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de actualizare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru municipiul Alba Iulia, precum și de instruire în domeniul Mobilității Urbane și a noilor tendințe de dezvoltare a conceptelor de Smart Mobility și de Smart City în cadrul proiectului BI Smart Alba Iulia.

Valoarea totală estimată este de 354.934 de lei, fără TVA.

Planul actual de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiul Alba Iulia a fost realizat în anul 2016 și a fost aprobat în 2017. Documentul acoperă municipiul Alba Iulia și zona sa de influență, având o aplicare pentru perioada 2016 – 2030 sub forma unui document strategic unde nivelul de detaliere al propunerilor (măsuri și proiecte) sunt prezentate cu caracter pragmatic și strategic.

Potrivit caietului de sarcini, datorită schimbărilor condițiilor de piață (număr de mașini ce a crescut semnificativ în ultimii ani, dezvoltării economice și imobiliare, etc.) este necesară reevaluarea comportamentului de mobilitate și actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiul Alba Iulia.

Revizuirea planului va propune o viziune strategică care să ofere o descriere calitativă a viitorului regional dorit și să definească obiective concrete, măsurabile, ținte bine gândite, toate înglobate într-o strategie generală de dezvoltare urbană. Actualizarea planului trebuie să aibă la bază o viziune pe termen lung pentru dezvoltarea transportului și mobilității în Alba Iulia și va cuprinde toate tipurile și formele de transport: public și privat, pasageri și marfă, motorizat și nemotorizat, în mișcare sau staționare.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă actualizat va acoperi următoarele moduri de deplasare:

  • pietonal
  • ciclist
  • alte moduri de transport nemotorizat
  • transport auto (pentru autoturisme și vehicule grele)
  • transport public (autobuze locale și regionale)
  • feroviar (culoarul 4 Pan European și calea ferată Alba Iulia – Zlatna)

Pe lângă actualizarea planului de mobilitate, 28 de specialiști din cadrul Primăriei, funcționari publici și contractuali din cadrul Aparatului de specialitate al primarului municipiului Alba Iulia, vor fi instruiți prin cursuri în domeniul Mobilității Urbane, a noilor tendințe de dezvoltare a conceptelor de Smart Mobility și de Smart City.

Cursurile vor dezvolta abilitățile personalului din cadrul administrației publice locale în vederea:

  • înțelegerii nevoilor de mobilitate specifice ale orașelor și teritoriilor inteligent
  • înțelegerii modului de funcționare al infrastructurii de transport și al tipurilor specifice de deplasare susținute de acestea
  • înțelegerii modului de funcționare a Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă și a altor documente strategice sau operaționale legate de tematica mobilității urbane

Vor avea loc trei sesiuni de instruire / persoană, 14 persoane / sesiune, fiecare dintre ele pe parcursul a o zi. Participanții la programul de formare vor fi supuși, la finalul cursului, la un proces de evaluare prin care se demonstrează dobândirea de cunoștințe și abilități specifice domeniului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cetateanul Turmentat

    vineri, 22.01.2021 at 07:43

    adevarul ii ca trebuie instruiti ca sunt cam bata toti pe acolo, mai ales serviciul urbanism si autorizatii, pacat ca ei merg in vacanta instruirea ii doar pe hartie

  2. Alex M

    vineri, 22.01.2021 at 12:37

    Ar trebui facute mai multe alei pietonale si piste pentru biciclete pentru a incuraja mersul pe jos! Orasul a devenit sufocat de masini! Mult prea aglomerat fata de acum cativa ani cand totusi mai vedeai si oameni mergand pe jos, nu doar in masini.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax