Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia amenajează un teren pentru construcția de noi locuințe ANL. Alei, parcări, spații de odihnă și utilități

Publicat

Primăria Alba Iulia va amenaja alei carosabile, trotuare, parcări, spații de odihnă și petrecere a timpului liber și va asigura utilitățile (apă – canal) pe un teren aflat pe strada Lalelelor, unde în prezent se află în construcție două blocuri ANL. 

Primăria municipiului Alba Iulia a lansat joi, 27 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare faza PAC (DTAC) + PT + DDE + CS, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Viabilizare amplasament pentru construcția de locuințe pentru tineri destinate închirierii – strada Lalelelor, nr. 97 A, etapa I, bloc 1 și 2, amenajări exterioare, lucrări necesare pentru asigurarea cu utilități (apă – canal)”.

Valoarea totală estimată este de 2.232.138 de lei, fără TVA. 

Potrivit studiului de fezabilitate, proiectul are drept scop viabilizarea terenului pentru construirea de locuințe pentru tineri destinate închirierii, care se derulează în colaborare cu Agenția Națională pentru Locuințe (ANL).

Prin Planul Urbanistic Zonal (PUZ) – aprobat prin HCL nr. 47/28 februarie 2014, art. 14, s-a propus construirea a 728 de apartamente și funcțiuni complementare aferente. Ulterior, conform HCL nr. 188/26 mai 2017, art. 14, a fost aprobată modificarea PUZ-ului aprobat în 2014, corelat cu HCL nr. 197/26 mai 2017 privind transmiterea în administrarea către Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a unui imobil (teren) situat administrativ în municipiul Alba Iulia, strada Lalelelor, nr. 2 în suprafață de 4.137 mp, pentru construirea unui cămin studențesc pe amplasamentul blocurilor nr. 32 și 33, din PUZ-ul inițial, astfel numărul de unități locative reducându-se cu 60 de apartamente.

Terenul care face obiectul proiectului este un teren viran, la ora actuală fiind neîngrijit și plin de bălării, o perioadă fiind folosit pentru depozitarea diferitelor materiale care aparțineau Primăriei.

Deoarece și în municipiul Alba Iulia ca și în alte zone din țară există un deficit de spațiu locativ și în special pentru tineri și familii tinere este necesară construirea acestor tipuri de locuințe accesibile tinerilor. Pe lângă acestea este necesară și amenajarea spațiilor aferente acestora (locuri de joacă, alei pietonale, parcări, spații de odihnă și petrecere a timpului liber, etc.) pentru a se asigura un mediu cât mai plăcut și sănătos.

Proiectul de viabilizare a terenului pentru construire locuințe pentru tineri presupune realizarea aleilor carosabile pentru accesul auto în zonă, amenajarea trotuarelor pentru separarea traficului auto de cel pietonal, rezolvarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizări pluviale, realizarea iluminatului public și a branșamentelor pentru blocul care va fi construit în zonă de către ANL, amenajarea unui loc de joacă pentru copii, plantații și mobilier urban (băncuțe, coșuri de gunoi, rastel de biciclete) și a platformei pentru amplasarea pubelelor pentru colectarea gunoiului menajer.

Astfel, prin proiect se propune:

  • realizarea unui sistem rutier nou la aleile carosabile, trotuare și parcări
  • colectarea apelor pluviale – prin pante longitudinale și pante transversale vor fi dirijate spre bordură iar de acolo prin gurile de scurgere vor fi evacuate în canalizarea pluvială proiectată
  • aducerea la cotă a căminelor de la rețelele existente în zonă
  • mărirea siguranței în exploatare prin realizarea de marcaje longitudinale și transversale (treceri de pietoni), montarea indicatoarelor de reglementare a circulației
  • montare mobilier urban (coșuri de gunoi, băncuțe, rastel de biciclete)
  • plantații: arbori și arbuști și refacerea zonelor verzi afectate de lucrări
  • realizarea unui loc de joacă pentru copii și a unui spațiu pentru odihnă

  • realizarea iluminatului public, la ora actuală fiind foarte deficitar
  • branșarea blocului care va fi construit de către ANL  în zonă la utilități (electricitate, apă, canalizare menajeră, gaze naturală)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax