Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia amenință cu amenzi, demolări și exproprieri în zona Micești. ”Au făcut lucrări ce afectează tot cartierul”


Publicat

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia susțin că problemele privind inundațiile care se produc în zona cartierului Micești sunt cauzate de lucrări abuzive la canalul colector, efectuate de localnici. Așa că vor fi date amenzi, demolări și se va ajunge chiar la exproprieri. Traseul canalului colector va fi corectat și reprofilat.

Locuitorii cartierului Micești au atras atenția în mod repetat asupra creșterilor nivelului de apă și a revărsărilor apărute în urma ploilor. Pentru că urmează 3 luni care, cel puțin din statistica meteo, se anunță a fi cu precipitații abundente au fost demarate procedurile de corectare a posibilelor situații de inundații, transmite Primăria.

Echipe ale Primăriei Alba Iulia și Apa CTTA s-au deplasat în teren pentru a verifica situația existentă. A fost constatat că inundațiile sunt cauzate de lucrări pe care unii locuitori ai zonei le-au făcut, în mod abuziv, în zona canalului colector: au modificat nivelul de adâncime, au blocat canalul sau chiar construit în zona acestuia. Este important de știut că acest canal este un bun public (aparține domeniului public) și că orice intervenție în zona lui este strict interzisă, cu atât mai mult îngrădirea sau obturarea lui – conform Legii 107/1996 republicată (Legea apelor).

„Vorbim despre câteva gospodării care și-au luat în «proprietate» în mod abuziv canalul colector fără a le păsa de vecinii și chiar prietenii lor. Este de neconceput ca o mână de oameni să cauzeze, din indolență, atâtea probleme unei întregi comunități. Au făcut lucrări în zona canalului și acum suferă întreg cartierul. Dacă nu înțeleg să intervină ei să rezolve situația pe tronsoanele care le trec prin gospodărie, va trebui să luăm noi măsuri. Și nu vor fi plăcute: amenzi, demolări și vom ajunge chiar la exproprieri. Suntem categorici: nu tolerăm astfel de situații”, susține Voicu Paul, viceprimar cu atribuții de primar.

Începând de astăzi, 4 septembrie, echipe ale administrației locale formate din angajați ai direcției tehnice, ai biroului de cadastru și polițiști locali, coordonați de Raul Tudorașcu – consilier local cu atribuții de viceprimar, se vor deplasa zilnic în zona Micești.

Într-o primă etapă vor discuta cu locuitorii din zonele cu probleme pentru conformare voluntară și eliberarea traseului canalului colector, dar și regularizarea și corectarea nivelurilor acestuia pentru a preîntâmpina eventuale viitoare inundații în zonă. Dacă această acțiune nu va avea efectele așteptate, se vor lua măsuri legale (aplicare de amenzi și intervenții de urgență pe traseul canalului).

Următoarele etape vor fi de corectare a întregului traseu al canalului și reprofilarea lui.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Managerul Spitalului Județean Alba, Diana Mârza, a primit titlul de ”omul anului” din partea Universității ”1 Decembrie 1918”

Publicat

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, Diana Mârza, a primit titlul de ”omul anului” din partea Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, pentru rolul important pe care l-a jucat în perioada de pandemie. 

Distincția i-a fost înmânată de rectorul universității, Daniel Breaz, cu prilejul festivității de absolvire a unei noi promoții de studenți ai instituției.

Citește: LIVE VIDEO: Emoție și bucurie la festivitatea de absolvire a promoției 2021 a Universității ”1 Decembrie 1018” din Alba Iulia

Diana Mârza, ea însăși fostă studentă a universității din Alba Iulia, a ținut un discurs deschis în fața studenților și a profitat de moment pentru a le mulțumi colegilor ei de la Spitalul Județean Alba.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

LIVE VIDEO: Emoție și bucurie la festivitatea de absolvire a promoției 2021 a Universității ”1 Decembrie 1018” din Alba Iulia

Publicat

Studenții promoției 2021 a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au parte de un eveniment mult-așteptat, încărcat de emoție. 

Este vorba despre Festivitatea de Absolvire, prima care a putut fi organizată în format față în față, după perioada dură a pandemiei.

Festivitatea are loc sâmbătă, 19 iunie, de la ora 11, în Piața Cetății din Alba Iulia, în vecinătatea clădirii principale a universității.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alba: Cod galben de ploi, prelungit până sâmbătă seara. O mare parte din țară, sub cod portocaliu

Publicat

Autoritățile au emis un nou cod galben de ploi și instabilitate atmosferică, valabil și în județul Alba.

Intervalul de valabilitate al avertizării este între 18 iunie, ora 10:00 și 19 iunie, ora 23:00.

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică.

O mare parte din țară este însă sub cod portocaliu, ca urmare a unui ciclon care a intrat în România dinspre Marea Neagră.

Citește și România se confruntă cu un ciclon venit dinspre Marea Neagră. Meteorologii cred că va alimenta furtuni puternice

În intervalul menționat în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Notă: Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.

Vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Se deschide un nou TALCIOC în apropiere de Alba Iulia, la Ighiu. Tarifele și programul de funcționare

Publicat

Talciocul din Alba Iulia va avea concurență. 

Consiliul Local al comunei Ighiu a aprobat înființarea unui târg auto și de mărfuri, denumit popular Talcioc, pe locul fostului târg de animale. 

Primarul din Ighiu, Traian Rusu, a declarat pentru Alba24 că ar fi vrut ca Talciocul să fie funcțional de duminică, 20 iunie.

Acesta a spus însă că din cauza ploii puternice de vineri seară, utilajele primăriei nu au putut însă finaliza amenajarea locului (pietruire), astfel încât deschiderea târgului se amână cel mai probabil pentru duminica viitoare.

Talciocul va funcționa în fiecare duminică între orele 6-15.

Potrivit administrației locale, vor fi aplicate următoarele tarife:

  • 25 de lei pentru autovehiculele expuse la vânzare
  • 20 de lei de comerciant pe zi penru mărfurile aduse în interiprul talciocului
  • 100 de lei de tonetă pe zi.

În primele două duminici, nu se aplică taxe pentru comercianți, potrivit unui document al primăriei.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate