Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia amenință cu amenzi, demolări și exproprieri în zona Micești. ”Au făcut lucrări ce afectează tot cartierul”

Publicat

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia susțin că problemele privind inundațiile care se produc în zona cartierului Micești sunt cauzate de lucrări abuzive la canalul colector, efectuate de localnici. Așa că vor fi date amenzi, demolări și se va ajunge chiar la exproprieri. Traseul canalului colector va fi corectat și reprofilat.

Locuitorii cartierului Micești au atras atenția în mod repetat asupra creșterilor nivelului de apă și a revărsărilor apărute în urma ploilor. Pentru că urmează 3 luni care, cel puțin din statistica meteo, se anunță a fi cu precipitații abundente au fost demarate procedurile de corectare a posibilelor situații de inundații, transmite Primăria.

Echipe ale Primăriei Alba Iulia și Apa CTTA s-au deplasat în teren pentru a verifica situația existentă. A fost constatat că inundațiile sunt cauzate de lucrări pe care unii locuitori ai zonei le-au făcut, în mod abuziv, în zona canalului colector: au modificat nivelul de adâncime, au blocat canalul sau chiar construit în zona acestuia. Este important de știut că acest canal este un bun public (aparține domeniului public) și că orice intervenție în zona lui este strict interzisă, cu atât mai mult îngrădirea sau obturarea lui – conform Legii 107/1996 republicată (Legea apelor).

„Vorbim despre câteva gospodării care și-au luat în «proprietate» în mod abuziv canalul colector fără a le păsa de vecinii și chiar prietenii lor. Este de neconceput ca o mână de oameni să cauzeze, din indolență, atâtea probleme unei întregi comunități. Au făcut lucrări în zona canalului și acum suferă întreg cartierul. Dacă nu înțeleg să intervină ei să rezolve situația pe tronsoanele care le trec prin gospodărie, va trebui să luăm noi măsuri. Și nu vor fi plăcute: amenzi, demolări și vom ajunge chiar la exproprieri. Suntem categorici: nu tolerăm astfel de situații”, susține Voicu Paul, viceprimar cu atribuții de primar.

Începând de astăzi, 4 septembrie, echipe ale administrației locale formate din angajați ai direcției tehnice, ai biroului de cadastru și polițiști locali, coordonați de Raul Tudorașcu – consilier local cu atribuții de viceprimar, se vor deplasa zilnic în zona Micești.

Într-o primă etapă vor discuta cu locuitorii din zonele cu probleme pentru conformare voluntară și eliberarea traseului canalului colector, dar și regularizarea și corectarea nivelurilor acestuia pentru a preîntâmpina eventuale viitoare inundații în zonă. Dacă această acțiune nu va avea efectele așteptate, se vor lua măsuri legale (aplicare de amenzi și intervenții de urgență pe traseul canalului).

Următoarele etape vor fi de corectare a întregului traseu al canalului și reprofilarea lui.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax