Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia anunță EXPROPRIERI în zona Dealul Furcilor. Ce intenționează să facă acolo

Publicat

sediu primarie drona

Primăria Alba Iulia a anunțat vineri că începe demersurile de expropriere în zona Dealul Furcilor. Este vorba de preluarea porțiunii de teren numită  „Cornul Podeiului”, unde a avut tragerea pe roată a lui Horea și Cloșca. Administrația locală intenționează realizarea în scurt timp a unui Plan Urbanistic zonal. Oamenii nu au fost de acord cu prețul propus de primărie, astfel că acum administrația vorbește despre exproprieri.

Conform marelui memorialist, Rubin Patiţia, tragerea pe roată a lui Horea și Cloșca, a avut loc chiar pe platoul de deasupra viilor, de lângă „Porţelanul”, numit ”Cornul Podeiului”.

Primăria dorește valorificarea acestei zone, începând deja primele demersuri -identificarea proprietarilor și evaluarea terenurilor – urmând realizarea, în cel mai scurt timp, unui Plan Urbanistic Zonal și, concomitent, demararea procedurilor de expropriere pentru terenurile în cauză, deoarece proprietarii nu au fost de acord cu prețul rezultat în urma procedurii de evaluare.

”Obiectivul nostru este revitalizarea zonei Dealul Furcilor, crearea de facilități pentru recreere și totodată punerea în valoare a unui ansamblu arhitectural dedicat lui Horea, Cloșca și Crișan, pentru care va fi organizat un concurs de idei.

Acel spațiu, plin de istorie, în pământul căruia este sângele martirilor Horea și Cloșca, va fi un loc sacru și de aducere aminte a sacrificiului suprem al înaintașilor noștri”, informează Primăria Alba Iulia, într-o postare pe Facebook.

sursa foto: arhivă, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 03.06.2022 at 16:47

    Umblaţi după cai verzi, de ce nu expropriaţi şi terenul din faţa Casei de Cultură a studnţilor şi clădirile aferente până la Str. M. Viteazu şi să faceţi un centru demn de Alba Iulia. Că nu vreţi, că acolo sunt unii de care nu vă puteţi atinge. Faceţi un referendum să vedeţi ce veţi obţine. Da nu vă lasă.

  2. Raul

    vineri, 03.06.2022 at 22:17

    Atacați in judecată exproprierea, cereți să fiți plăti la prețul ce este trecut la notari, o să vă dea mai mult banii, gunoaiele de la primărie vor pe moca să mai fure și ei banii.. Mai un spor baban mai un concediu, dați peste bot 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax