Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia bugetează 150.000 lei pentru un festival Watumi & Fringe. Vezi ce ţi se pregăteşte la vară

Publicat

Printre noutăţile absolute care se găsesc pe lista evenimentelor culturale din această vară organizate de Primărie în Cetatea din Alba Iulia se găseşte un festival Watumi & Fringe, pentru care a fost prevăzut un buget 150.000 lei. Pentru că un astfel de festival se desfăşoară pentru prima dată la Alba Iulia, vă oferim câteva informaţii despre ce înseamnă acest fenomen cultural-artistic: pentru câteva zile, artişti din toate domeniile îşi vor da frâu liber creativităţii şi vor îşi aduce împreună lucrările sau prestaţiile în spaţiul Cetăţii Alba Carolina. Watumi & Fringe este o mişcare artistică alternativă, în afara curentului, care promovează acţiunea fără regulă şi legătura directă cu publicul. Astfel, albaiulienii sunt invitaţi să se pregătească pentru câteva zile călduroase, cu vibraţie intensiv artistică, cu invitaţi şi artişti din ţară şi din străinătate.

Alba Iulia pregăteşte terenul pentru o „invazie” artistic-culturală în această vară, care pentru câteva zile va colora şi anima oraşul, ca niciodată. Artişti de tot felul din ţară şi din străinătate îşi vor uni forţele şi vor pune la un loc culoare, sunet, mişcare pentru albaiulieni. Pentru desăvârşirea adevăratului fenomen Watumi & Fringe, invitaţilor din cadrul Festivalului li se vor putea alătura artişti, locali sau de pretutindeni, cu idei originale, îndrăzneţe, libere de orice regulă.

Mişcarea Watumi & Fringe este una multiculturală, susţinută de artişti, trupe de muzică sau de teatru, producători artistici, jurnalişti şi de publicul din toată lumea. Festivalul oferă artiştilor un „spaţiu de joacă”, cu desfăşurare liberă, în care aceştia pot să se afirme sau să îşi confirme inventivitatea.

Administraţia locală a anunţat că în cursul acestei săptămâni se va organiza o conferinţă de presă în care se vor oferi toate detaliile despre acest festival şi despre celelalte evenimente culturale şi artistice care vor avea loc, în acest an, la Alba Iulia.

Foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. Nelu M

    marți, 07.02.2012 at 14:42

    Bravo!S-a votat bugetul in Consiliul local si de acum incolo e liber la cheltuiala.Peste 1 milion de dolari se duc pe spectacole si serbari.Oare citi albaiulieni gindesc la faptul ca pot fi totii laolalta spectatorii tuturor evenimentelor pentru care se cheltuie aiurea,atitia bani.Ducem oare lipsa de spectacole si circ,ori ducem lipsa de investitii si locuri de munca?Bugetul pentru anul 2012 adoptat ieri,este un buget axat si concentrat doar pe investitii in domenii care nu ne poate aduce nici un beneficiu in plan economic.Se vor face aceleasi lucruri ca de fiecare data,inaintea alegerilor.
    Dar,nimeni nu o sa-i intrebe pe albaiulienti despre cum trebuie cheltuit banul public. Totdeauna am fost pusi in fata unui fapt implinit,iar comentariile si analiza facuta dupa adoptarea unei decizii a diriguitorilor municipiului nu mai poate fi decit un simplu foc de paie.Inca odata,ignoranta fata de cetatean este cea care face legea celor putini in defavoarea majoritatii.

    • @Nelu M

      marți, 07.02.2012 at 18:14

      Cand nu se faceau asemenea evenimente culturale, asa cum scrie si Cristina, toti ati comentat ca nu se intampla nimic la noi, ca nu avem viata culturala, ca totul este monoton. Acum, cand avem un calendar pe tot anul si bani special destinati pentru aceste evenimente DIN NOU comentati. Astfel, se pot trage doua concluzii: 1. ori sunteti niste frustrati care inca va credeti inainte de ’89 unde cultura era la gunoi sau 2. tipic romanului caruia nu ii convine nimic si vrea stagnarea din toate punctele de vedere.

  2. cristina

    marți, 07.02.2012 at 17:49

    Eu salut decizia administratiei locale de a aloca aproape 1 milion de euro pt manifestari culturale , ERA SI CAZUL !!! nu stiu altii cum sunt, dar eu sufar ca in Alba IUlia se intampla foarte rar ceva, ca nu avem un teatru sau un cinema, ca nu avem festivaluri, concerte si spectacole ca alte orase. Comparativ cu bugetele pt cultura a altor orase 1 milion este putin. Mai bine v-ati lua de alti bani alocati aiurea din buget, lasati cultura in pace! Tot ce sper esta ca banii alocati pt aceste festivaluri sa fie cheltuiti intr-adevar pentru aceste festivaluri si atunci chiar vom scoate Alba IUlia din anonimat si din moartea clinica in care sta de atatia ani dpdv cultural!!

  3. ovidiu

    marți, 07.02.2012 at 18:46

    suntem ceea ce meritam! nu avem viziune, nu avem liniste si vrem sa distrugem tot ptr ca nu intelegem ce se intampla. 1 milion este foarte putin daca stam sa ne gandim ca acesti bani trebuie sa acopere nevoile unui oras. infim chiar. ar trebui bugetat de 5 ori pe atat macar de inceput. avem o cetate cu un potential foarte mare dar ne plangem ca nu se misca nimic in oras. calculati letargia imprimata de ani de zile, adaugati forta distructiva de care dispunem, puneti un pic de politica si o sa rezulte…nimic. imi pare rau ca se gandeste asa. din cauza asta eu am si plecat din oras. mi-a ajuns. eu merg de ani de zile la festivalul de la avignon, care este tot un fel de fringe. ar trebui vazut si simtit si apoi vorbit. ar trebui intrebati locuitorii avignonului daca vor sau nu vor festival, daca vor sau nu vor cultura, daca sunt sau nu de acord sa se dea bani de la buget, daca fac sau nu bani la nivel personal. va spun eu ca raspunsul este un mare da pentru ca eu am discutat de-a lungul anilor cu ei si acum vad lucrurile altfel. stiu despre festivalul de fringe de la edinburgh si stiu ca aduce enorm de multi bani orasului ca si festivalul de la avignon. trebuie inteles ca festivalurile nu sunt circ asa cum afirma un domn mai inainte, ele au capacitatea de a anima si de a aduce multi bani in oras, daca sunt facute bine, de profesionisti. 150.000 ron pentru un festival de fringe reprezinta, parerea mea, mai nimic. in mintea mea, compar cu ce se intampla in avignon. 35.000 de euro sa faci un festival asa cum este el descris in articol, mi se pare cel putin bizar. sper sa existe resurse financiare si la vara in alba sa vedem un festival pe masura descrierii lui in articol. ar trebui sa se uneasca si sa sprijine toti cei care au posibilitatea, consiliul judetean, primaria, ministerul culturii, ministerul turismului si altii. luati acest festival watuni si profitati de o formula care functioneaza si este demonstrata in atatea locuri din lume. este prima data cand fac un comentariu pentru ca este prima data cand am simtit sa fac asta. am citit articole cum ca suntem mandri ca stim sa atragem fonduri si ca am demonstrat asta. domnilor, aveti sansa sa repuneti alba pe harta europei si poate, sa puneti bazele reintoarcerii noastre, acasa, de data asta cu ceva concret.

  4. gigixy

    marți, 07.02.2012 at 21:05

    yes! arsty la Alba 🙂 „sa fie cald, sa fie bine” gen.

    iar pt. cei cu neuronul incalzit de calcule bugetare, recomand cu mare-mare caldura cautarea pe google: „Romania absortia de fonduri europene”. si pt nea Nelu, primul comentator un dex juridic: „evaziune” si „deturnare de fonduri”.

    Romane, scoate capul din caldare! pam-pam

  5. Dan

    miercuri, 08.02.2012 at 08:00

    mie mi se pare un bun inceput – dar cred ca e nevoie de mai multa implicare si sprijin; cand astfel de proiecte culturale vin la tine in oras, sprijina-le, ca iti aduc turisti care consuma, fac incasari comerciantilor, raspandesc vorba – am fost la Alba, era fain, cetatea, festivalul, o sa mai vin etc. Hai, curaj 🙂

  6. budulay

    miercuri, 08.02.2012 at 08:41

    no . . .asta e buna …asa si trebuie ! macar din punct de vedere artistic sa se intample ceva daca tot s-au investit bani in pietre 🙂 cumperi o pereche de papui ca sa o porti nu sa stea in colt . bahtalo si la mai mute evnimente artistice !

  7. Vlad

    vineri, 10.02.2012 at 09:07

    da, ce sa zic, e bine – adica vin o saptamana in oras, asa si p-orma pleaca si dupa tot noi ramanem aici. sa vina sa faca strazile, sa puna copaci, sa dea de munca daca vrea sa faca ceva

  8. Dan

    sâmbătă, 11.02.2012 at 07:59

    Mai Vlade, oamenii astia nu par ca se pricep la plantat copaci – ei fac arta, din ce inteleg eu din articol. Un oras istoric cum e Alba o sa aduca turism cultural, oameni care admira peste tot in lume lucruri faine vor veni si la Alba. Eu am vazut ceva e genu asta acum trei ani la Brasov, venisem la niste prieteni si chiar a fost fain, erau niste coreeni cu un spectacol de teatru foarte misto. Mi se par chiar putini bani alocati, in fine – e recesiune da’ ar fi si mai bine daca i-ar spriini si mai mult.

  9. Gelu

    luni, 13.02.2012 at 19:47

    Asa va bucurati ca parca va da de mancare. Oare cui ii arde de cultura pe foametea si criza asta?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax